Sygeplejersken
Anmeldelser
I dette nummer af Sygeplejersken anmeldes følgende bøger: "Stemning - Musikalsk interaktion i demensomsorgen", "Personcentreret neurorehabilitering - viden og praksis", "Inaktivitet og immobilitet" samt "Omsorg for mennesker med demens i et neuropædagogisk perspektiv".
Sygeplejersken 2022 nr. 12, s. 40-42
Skab trivsel gennem musik i sygeplejen
Helhedsorienteret neurorehabilitering
Til kamp mod inaktiviteten
Anderledes perspektiv på demensomsorg
Lotte Bilde
Sådan smager stress. En illustreret opslagsbog om, hvordan stresssymptomer kan føles
178 sider - 249 kr., Forlaget L.a.e.s / lottebilde.dk 2022
Den personlige fortælling om stress kan mere end bare at være endnu en bog i rækken af selvhjælpsbøger. For hvordan føles stress rent faktisk i kroppen?
37 stresssymptomer beskrives bl.a. som allergi overfor pres, kroppens uro, uoverskuelighed, ulykkelighed, træthed, tristhed, tinnitus, tankespind, svimmelhed, stress-hud, stolthed, spændinger, smerter, mini-blackouts, lydfølsomhed, kvalme, hjertebanken, grådlabilitet, glemsomhed, hukommelsesbesvær, fornægtelse, flovhed, ensomhed, dårlig søvn. Sidste del handler om råd til en stressramt og bud på forskellige terapi- og behandlingsformer, som kan være hjælpsomme. En lettilgængelig og nyttig opslagsbog for stressramte.
<>
Jette Vibe-Petersen og Marianne Lawætz
Vejen til en ny hverdag - livet med og efter kræft
192 sider - 249,95 kr., Lindhardt og Ringhof 2022
Interviews med kræftpatienter og pårørende, der modigt og generøst fortæller om de oplevelser og tanker, de har haft. De mange udfordringer der opstår i et kræftforløb, og som fylder i hverdagen. Det gør bogen relevant for sundhedsprofessionelle, selvom målgruppen er kræftsyge og deres pårørende.
Omdrejningspunktet for fortællingerne er psykiske reaktioner, familien og børnene, søvnproblemer, at få trænet, brug af naturen, problemer med at spise og fordøje, rygning, seksualitet, intimitet og senfølger. To særlige afsnit om yngre med kræft og ældre med kræft afslutter bogen.
Forfatterne er hhv. læge og psykolog med lang erfaring inden for kræftsygdom, rehabilitering og hjælp til pårørende. I bogen udfolder de deres viden om de fysiske, psykiske og sociale udfordringer, der kan opstå i kræftforløb. Stoffet er godt og overskueligt formidlet i bogens delikate design, hvor især de blå resumé-sider gør den meget velegnet som opslagsbog.
<>
Nanna Boysen, Ulla Lundby Christensen
Telefonrådgivning - en grundbog
228 sider - 299,95 kr., Akademisk Forlag
”Ej, det har været fuldstændig fantastisk at tale med dig” eller?
Bogen, som har forord af rektor Stefan Hermann er vigtig. Det er den første grundbog om telefonrådgivning med inddragelse af de seneste 20 års udvikling på feltet. Telefonrådgivning fortjener sprog, begreber, viden og teknikker for at omfavne fagligheden og kompleksiteten. Flere og flere rådgivningssamtaler finder sted.
Bogen er målrettet professionshøjskoler og rådgivere, som har brug for et fagligt grundlag til at arbejde professionelt med telefonrådgivning. Bogen kommer rundt om emnerne via konkrete cases og praksisteori: Det særlige ved telefonrådgivning, relationen mellem rådgiver og bruger, metoder og teoretisk grundlag, organisatorisk ramme, forebyggelse og håndtering af rådgiverens belastningsreaktioner, etik og værdigrundlag, lovgivningsmæssige rammer og inspiration til arbejdet.