Sygeplejersken
Skiftedag: "Jeg specialiserer mig smalt"
"På denne måde vedligeholder jeg de færdigheder, der er knyttet til sengeafdelinger og det nefrologiske speciale."
Sygeplejersken 2022 nr. 12, s. 74
Af:
Laura Elisabeth Lind, journalist
Nyt job: November 2021, Hovedpineambulatoriet under Neurologisk Afdeling på Slagelse Sygehus, hvor hun hjælper mennesker med forskellige hovedpinetyper, f.eks. spændingshovedpine og kronisk migræne.
Kom fra: 2½ år på Nefrologisk Sengeafdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde. Før det bl.a. hjemmesygeplejerske i Lejre Kommune og Neurologisk Ambulatorium, Bispebjerg Hospital.
“Jeg har tidligere arbejdet i et ambulatorium, og den type arbejde tiltaler mig meget. Jeg kan godt lide selvstændigheden i det.
Så da jeg så den her stilling og hørte om den fra en tidligere kollega, blev jeg virkelig interesseret.
Det var endda en ny stilling og et nyt ambulatorium, som jeg skulle være med til at stable på benene.
Fleksibiliteten i jobbet tiltalte mig også. I samarbejde med neurologen her tilrettelægger jeg min egen dag.
Det er også superfedt, at jeg her specialiserer mig mere smalt.
På en sengeafdeling har man en bred viden om meget forskelligt. Her ved man meget om et snævert område.
Og det var også en af grundene til, at jeg søgte.
Vi har fået patienter fra Dansk Hovedpinecenter i Glostrup. For før havde man ikke et decideret hovedpineambulatorium i Region Sjælland. Det har været spændende at være med til at opbygge noget fra bunden i tæt samarbejde med neurologen og afdelingssygeplejersken.
Vi har udviklet procedurer og vejledninger samt håndteret patientinformationer og den slags. Der har været meget fokus på faglig udvikling som kurser og netværksmøder med andre hovedpinesygeplejersker fra hele Danmark. Der er generelt et godt samarbejde på tværs af hovedpinecentrene.
Det giver en høj faglighed. Det er også nødvendigt, for jeg er eneste hovedpinesygeplejerske i ambulatoriet.
Patienterne kommer her til vurdering og behandling. De får medicin og går til kontrol, og jeg snakker med dem om, hvordan de håndterer deres hovedpine på en måde, hvor den ikke får lov til at fylde for meget. De får hjælp til både den farmakologiske og non-farmakologiske behandling.
Kroniske migrænepatienter kan f.eks. få specialiserede behandlinger som injektioner med botox eller månedlige injektioner med antistoffer for at lindre migrænen.
Jeg giver også akupunktur som et smertelindrende tilbud. Det startede jeg med tilbage i 2010 og har løbende uddannet mig inden for det område. Så det er fedt at få i spil her og kunne give vores patienter det tilbud. Jeg har stadig arbejde hver fjerde weekend på Nefrologisk Sengeafdeling i Roskilde.
På den måde vedligeholder jeg de færdigheder, der er knyttet til sengeafdelinger og det nefrologiske speciale.
Jeg har aldrig arbejdet syd for Roskilde, men oplever, at her er en anden demografi. Der er lange afstande til sygehuse og andre økonomiske og menneskelige ressourcer. Uligheden i sundhed er tydelig.
Mange er ikke blevet ordentligt udredt, så det er dejligt at være med til at hjælpe dem og give et løft på sundhedsområdet. Jeg trives godt her. Inden for sygeplejefaget kan man godt nogle gange gå på arbejde med ondt i maven, fordi sundhedsvæsenet er meget presset. Det gør jeg ikke her. Jeg går glad på arbejde og glad hjem.”
Hent råd og vejledning om karriere og jobsøgning på dsr.dk Som medlem kan du booke tid til personlig sparring om jobsøgning, efter- og videre-uddannelse eller karrieremuligheder.
Læs mere på dsr.dk/job-og-karriere