Professionsbacheloren i sygepleje uddanner generalister, og det skal arbejdsgivere og kolleger være bevidste om, når studerende som Isabella Arup Gregersen får deres første job. Strukturerede introduktionsforløb bør være en selvfølge, påpeger flere kilder inkl. de studerende, som også ønsker flere øvelsestimer og bedre sammenhæng mellem skole- og praktiktid. Det skal forebygge ansvarschok og sikre fastholdelse.
20 år efter at professionsbacheloren i sygepleje så dagens lys, efterlyser både studerende og undervisere bedre sammenhæng mellem skole- og praktiktid. Og flere foreslår, at bacheloren skal suppleres af en klinisk basisuddannelse. Det kan forebygge ansvarschok og sygemeldinger blandt nyuddannede.
Efter et år på arbejdsmarkedet er sygeplejerske Lisa Sap ikke i tvivl. For at give sygeplejestuderende den bedst mulige uddannelse og start på arbejdslivet skal uddannelsesinstitutionerne turde tænke i nye baner.
Allerede i begyndelsen af marts afleverer Isabella Arup Gregersen sit bachelorprojekt for igen at hellige sig klinikken på Rigshospitalet. Sammen med 56 andre sygeplejestuderende deltager hun i et udviklingsprojekt, som skal gøre overgangen fra studie til job bedre
Professionsbacheloren i sygepleje er på mange måder, som den skal være, fastslår SLS og DSR. Begge efterlyser dog flere timer i simulationslokalerne, tættere kobling mellem skole- og praktiksteder og systematiske introduktionsforløb for nyuddannede.
Da Søren Brostrøm udtalte, at travlhed og vagtarbejde gør det svært at fastholde erfarent personale, gik sygeplejerske Ditte Hammer til tasterne. I Politiken skrev hun, at det næppe er de ting, der er udslagsgivende, den dag hun forlader hospitalsgangene, men moralsk stress.
Efter sommerferien 2021 blev to diætister tilknyttet Afdeling for Blodsygdomme – i første omgang som et 1-årigt projekt, mhp. fastansættelse, hvis det bliver den forventede succes.
Hvad er det, der fastholder en sygeplejestuderende i sygeplejen, når så mange taler negativt om faget? Det overvejer en studerende og finder frem til, at faglig stolthed er en vigtig faktor.
En arbejdsmiljøundersøgelse foretaget af DSR Analyse viser, at 38 pct. af de adspurgte sygeplejersker er rede til at arbejde flere timer, hvis lønnen stiger.
Flere steder i landet har professionshøjskoler og praktiksteder gang i projekter, som skal sikre bedre sammenhæng mellem teori og praksis. Også overgangen fra studerende til nyuddannet er i spil
Indførelse af elektronisk patientjournal i fængslerne er et af mange elementer, som indgår i den politiske aftale om flere økonomiske midler til Kriminalforsorgen
Fem praktiksteder er blevet tildelt prisen for årets praktiksted. Det er fantastisk at være med til at fejre 10-års jubilæet, sagde formanden for SLS, da Sygeplejestuderendes
Praktikpris 2021 blev uddelt i starten af året.
Det at have studerende forpligter, og Kirurgisk og Gynækologisk Sengeafsnit på Holbæk Sygehus tager opgaven alvorligt, når de vejleder de studerende i bl.a. læringslab. Nu har afdelingen vundet Sygeplejestuderendes Praktikpris 2021 i Region Sjælland.
I denne udgave af Sygeplejersken anmeldes følgende bøger: 'Præmaturbogen – et godt liv som barn, ung og voksen', 'Far for livet', 'Sygepleje set indefra*' og 'Palliation
og rehabiliterende Palliation'.
De store sygdomme, folkesygdommene, tales og skrives der meget om. Men hvad er egentlig en folkesygdom, og kan den forebygges eller bekæmpes? Test din viden om folkesygdomme.
Hvis Danmark skal skabe en bedre psykiatri, kræver det, at der er tid til en ligeværdig relation til patienterne og bedre muligheder for at udvikle sine kompetencer, siger formanden for Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejerske som kommentar til nyt oplæg til en 10-års plan.
Et stigende antal komplekse patienter. Langt de fleste lykkes det tre specialsygeplejersker at hjælpe, men der er magtesløshed og et klart ønske om flere ressourcer til det enkelte barn. Alligevel kunne ingen af dem forestille sig at arbejde andre steder end i psykiatrien.
Susie Wordenskjold var en af de første, covid-19 slog kløerne i. Senere ramte sygdommen også hendes far. Den har givet dybe ar på krop og sjæl, og vender stadig tilbage og tager luften fra hende
På Senfølgeklinikken for covid-19 på Hvidovre Hospital oplever sygeplejerske Anne-Kirsten Midjord en stor taknemmelighed, når hun tager kontakt til patienter, som har ventet længe med deres senfølger. Endnu er årsagen til de mange forskellige symptomer noget af en gåde.