Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Statsansat sygeplejerske: OK24-aftale er så god, som den kunne blive 

Stine Juul Hansen er sygeplejerske og ansat i staten. Hun ser positivt på den OK24-aftale, der landede for offentligt statsansatte søndag. ”Jeg synes, det er ret stort, at de er kommet helt derop,” siger hun om den økonomiske ramme, forhandlerne har opnået.

Publiceret: 

14. februar 2024

Senest opdateret: 

22. februar 2024

Af:

Helle Lindberg Emarati

hli@dsr.dk
stine Juul hansen

”Jeg er faktisk ret positiv,” siger Stine Juul Hansen om den OK24-aftale for offentligt ansatte på statens område, som forhandlerne blev enige om søndag d. 11. februar.  

Hun er sygeplejerske og fællestillidsrepræsentant på Dansk Røde Kors Asylcenter Jelling. Stine Juul Hansen er derfor én af de statsansatte sygeplejersker, som er omfattet af aftalen om en generel lønstigning på 7,4 pct. og en økonomisk ramme på 8,8 pct. de næste to år. 

”Jeg tænker, det er en aftale, der er så god som den nu kunne blive inden for de rammer, regeringen har fastlagt. Jeg ved godt, at vores forhandlere gik efter en tocifret procentsats, men finansministeren lagde jo et ret stramt låg på,” siger hun. 

Kort før jul meldte finansminister Nikolaj Wammen (S) ud, at regeringens loft for den økonomiske ramme til OK24-forhandlingerne ville være netop de 8,8 pct, som nu er blevet en del af aftalen.  

”Set med de briller, synes jeg, det er ret stort, at vores forhandlere er kommet helt derop og har fået det maksimale ud af det,” mener Stine Juul Hansen. 

Lønnen er vigtigst 

Stine Juul Hansen ser nu frem til resultaterne af forhandlingerne om de specifikke krav, som udestår indtil en samlet statslig aftale er på plads. Hun lægger dog ikke skjul på, at lønnen er det, som er vigtigst for hende. 

”Vi har på mit job generelt gode arbejdsforhold og går hjem kl. 16 hver dag, så derfor er det lønstigningen, mig og mine kollegaer er mest optagede af. Men selvfølgelig er det godt for vores sygeplejerskekolleger andre steder i staten, at der nu også kommer mere fleksibilitet,” siger Stine Juul Hansen. 

Hun henviser til, at der i forliget på statens område også er indgået aftale om øget fleksibilitet, der giver statsansatte mulighed for at spare frihed op via bl.a. overarbejde, merarbejde og afspadsering. 

”Det er selvfølgelig også godt for sygeplejersker som mig, hvis vi kommer til at opleve en ny flygtningestrøm, som vil give flere arbejdstimer og mere pres på. Så bliver fleksibilitet pludselig vigtigere,” uddyber Stine Juul Hansen. 

En følelse af at blive løftet 

Hun tror og håber, at aftalen desuden vil glæde en del af de statsansatte sygeplejersker, som følte sig overset ved trepartsforhandlingerne, hvor det hovedsageligt var hospitalsansatte sygeplejersker i regionerne, der blev tilgodeset ved forhandlingsbordet.  

”Jeg ved da i hvert fald, at nogle af mine kollegaer har været ret opgivende, fordi de har tænkt, at der så nok heller ikke kom noget særligt til dem ved OK24. Forhåbentlig kan det her give dem en følelse af, at de også bliver løftet,” siger Stine Juul Hansen. 

Udover lønstigninger og øget fleksibilitet, indgår der i OK24-aftalen for offentligt ansatte på statens område også mere barselsorlov til fædre og en forhøjelse af den særlige feriegodtgørelse. Du kan læse hele aftalen her.