Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

”Aftalen imødekommer ikke problemerne, vi har med reallønstab”

Sygeplejersken har spurgt en række medlemmer om, hvad de synes om OK24-resultaterne. Hvad er i deres øjne det bedste ved de aftaler, det er lykkedes Dansk Sygeplejeråd at få forhandlet hjem for sygeplejersker ansat i staten, regioner og kommuner, og som nu er til urafstemning – og hvor mener de omvendt, at der er plads til forbedring?

Publiceret: 

9. april 2024

Senest opdateret: 

10. april 2024

Af:

Anton Kjøller Alexandersen

aka@dsr.dk
michael_nejsiger.jpg

Foto:

Privatfoto

Sygeplejerske Michael Langdorf-Jørgensen

Det bedste:

”Jeg synes, at vores forhandlere og Dorthe (Boe Danbjørg, red.) har været utrolig gode til at sætte fokus på de forhold, vi har haft – under treparten og under OK. Jeg synes, at dét er det positive.

Jeg er helt overbevist om – og jeg er meget tryg ved – når Dorthe siger, at det var det bedst mulige resultat, der kunne forhandles, så er det rigtigt. Så det bedste ved den her forhandling er alt det fokus, der har været på vores forhold de sidste par år.”

Det værste:

”Jeg tænker, at det en standard overenskomst, der er givet på forhånd. Den imødekommer ikke problemerne, vi har med et reallønstab. I selve overenskomsten – hvis vi tager treparten væk – har jeg svært ved at finde ret meget positivt. Det er en ramme, der er blevet sat, og der var ikke mere. Det er ærgerligt.

Jeg synes også, at det er problematisk, at et krav har været, at vi sammenkæder afstemningen. Vi har allerede nu Landsforeningen for Socialpædagoger, der har været ude og anbefale et nej. Hvis det bliver et nej for dem, så er de afhængige af, at andre faggrupper stemmer.

Vi har egentlig mere ”magt” over dem i overenskomstafstemningen, end de næsten selv har. Det, synes jeg, er en ærgerlig måde at gøre det på. Nu ved jeg godt, at det er en engangsforestilling, men jeg kan være meget nervøs for, at det her kommer til at være et krav ved de næste forhandlinger også; at man bliver bedt om en sammenkædet afstemning. Det ville være en rigtig uheldig måde at gøre det på fremover.

Jeg kommer til at stemme nej. Men mit nej er ikke er rettet mod vores forhandlere. Det er rettet mod arbejdsgiver. Jeg håber, at de tager sig lidt sammen og kigger på de forhold, vi står med, og det lønmæssige efterslæb som vi har haft. At man går ind og kigger på det her ligeløn, som vi har råbt på i lang tid." 

IG_240321_voxpop kongres 2024 14.JPG

Sygeplejerske Bjarke Hørby Brandt

Sygeplejerske Bjarke Hørby Brandt arbejder på akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital, og han forstår godt sine kommunale kollegaer, når de ikke er lige så glade for overenskomstaftalen, som han er.

IG_240321_voxpop kongres 2024 08.JPG

Sygeplejestuderende Nicolaj Laue Juhl

Nicolaj Laue Juhl er ærgerlig over, at forhandlingsretten for de sygeplejestuderende i studierelevante jobs ligger hos FOA, da han mener, at Dansk Sygeplejeråd bedre kan forhandle en højere løn til de sygeplejestuderende. 

IG_240321_voxpop kongres 2024 26.JPG

Sygeplejerske og FTR-suppleant Louise Mønster Flyvbjerg Erichsen

Louise Mønster Flyvbjerg Erichsen synes, det er "megavigtigt" at huske på, at der altid kommer en ny forhandling i morgen og dagen efter, og at fagbevægelsen til enhver tid skal kæmpe for de bedst mulige resultater til de medlemmer, den repræsenter. 

IG_240321_voxpop kongres 2024 28.JPG

Foto:

Iben Gad

Sygeplejerske og tillidsrepræsentant Benjamin Lysander Rask 

Benjamin Lysander Rask er begejstret for den tidlige udmøntning for lønstigningen, og han er også glad for de nye anciennitetstillæg, især det, som regionaltansatte får efter fire år. 

IG_240321_voxpop

Foto:

Iben Gad

Oversygeplejerske Rikke Boje Witt

Rikke Boje Witt er oversygeplejerske på Urinkirurgisk Afdeling L på Odense Universitetshospital og bl.a. glad for, at der er kommet et ekstra løntrin ind efter fire år.