FAQ
Du er altid velkommen til at kontakte et af vores bestyrelsesmedlemmer og høre mere om vores arbejde.
Du kan bruge DSRs formular til udmeldelse via dette link eller ved at kontakte deres kundeservice.
FSP kan desværre ikke administrativt slette dig fra listen over medlemmer.
Har du ikke fået betalt dit kontingent udsender DSR én rykker. Har du stadig ikke betalt slettes du fra medlemslisten uden yderligere varsel.
Vær opmærksom på at det kan have betydning for din ret til at søge om uddannelsesstøtte, da man her skal have 2 års anciennitet.
Opkrævning af kontingent sker i januar måned. Melder du dig ind på andre tider af året opkræves betalingen altså ikke med det samme men til førstkommende januar måned.
Der finde værktøjer til at identificere palliative patienter og afdække deres behov. Se følgende beskrivelser.
"Suprise question" eller "overraskelses-spørgsmålet"
En simpel valideret metode til at identificere palliative patienter. Spørg dig selv: Ville det overraske mig, hvis denne patient dør af sin sygdom inden for de næste 6-12 måneder? Svarer du nej, gå videre til SPICT-skemaet.
SPICT
Anvendes til at identificere, hvilke patienter, der skal betragtes som værende i den palliative fase.
SPICT4all er det samme skema omskrevet til hverdagssprog uden medicinske termer. Du finder skemaet her.
EORTC-QLQ-C15-PAL
Et internationalt anerkendt og anvendt spørgeskema med 15 spørgsmål, som bruges til at identificere de palliative problemstillinger patienten måtte have. Hent skemaet her.
Livsstil og Lindring (tidligere kaldet PRO-Palliation)
Det danske værktøj, hvor det kendte EORTC skema er udvidet med 6 ekstra spørgsmål, som gør det samlede skema mere helhedsorienteret. Er undervejs med at blive implementeret på basalt palliativt niveau.
DMCG betyder Dansk Multidisciplinær Cancer Gruppe.
DMCG-PAL er en tværfaglig sammenslutning, der beskæftiges inden for et kræftområde i den palliative indsats. De initierer og understøtter kræftforskning i Danmark og bidrager til udviklingen af kræftområdet og kvaliteten af kræftbehandlingen.
DMCG-PAL's formål er at udvikle og indsamle viden og at omsætte såvel foreliggende som ny viden til resultater, der kan anvendes i klinisk praksis til gavn for patienter. DMCG-PAL udarbejder kliniske retningslinjer, og har desuden Dansk Palliativ Database (DPD), som arbejder med officiel statistik over patienter der er i kontakt med den specialiserede palliative indsats.
DASYS er en paraplyorganisation for de faglige selskaber under DSR og andre faglige og tværfaglige sammenslutninger af relevans for sygeplejen. DASYS er oprettet på initiativ fra sygeplejersker.
DASYS er et paraplyselskab for de faglige selskaber, og er uafhængig af DSR. Der eksisterer flere råd under DSR, som løbende afholder temadage og konferencer. Bortset fra et par enkelte, er alle de faglige selskaber under DSR medlem af DASYS. Det er Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker naturligvis også.
Læs meget mere om de 4 råd og DASYS aktiviteter på dasys.dk.
REHPA er Danmarks nationale videncenter for rehabilitering og palliation.
Centeret arbejder for at samle, skabe og dele viden om rehabilitering og palliation til gavn for mennesker med livstruende sygdomme.
På deres hjemmeside kan du blandt andet finde relevante arrangementer og holde dig opdateret om igangværende forskningsprojekter. Du kan også tilmelde dig deres informative nyhedsmail.
European Association for Palliative Care (EAPC) er en europæisk tværfaglig sammenslutning af organisationer og faglige selskaber, hvis formål er at højne den palliative indsats.
EAPC´s formål er at udvikle og fremme den palliative indsats i Europa gennem information, uddannelse og forskning ved hjælp af multiprofessionelt samarbejde på alle niveauer.
Som medlem af FSP er du automatisk medlem af EAPC, men du skal selv aktivere dit personlige medlemskab på EAPC's hjemmeside. Ved spørgsmål kan du kontakte bestyrelsesmedlem Lene Jørgensen.