Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Engagement i at hjælpe andre - endnu en oplægsholder med noget på hjertet

Kom og høre Mia Kristina Hansen, 2. næstformand i SIND - en ildsjæl med noget på hjertet.

Publiceret: 

17. maj 2022

Af:

FS11

fs11@dsr-fs.dk

Mia Kristina har arbejdet som socialpædagog i socialpsykiatrien siden 2014. Hun blev valgt som formand for SIND på landsmødet i 2021. Har været en del af SINDs ledelse siden landsmødet i 2018. Blev 2. næstformand i 2019.

Engagementet i at hjælpe andre blev grundlagt i starten af 2010’erne, da hun personligt oplevede, hvor svært det kan være at få hjælp. Mia Kristina har to voksne sønner, der tidligere i livet har oplevet mistrivsel og psykiske udfordringer. Hjælpen kom først efter et meget langvarigt favntag med det offentlige system, hvor hun også selv blev psykisk belastet.

Hun var i 2016 talsmand for personalet på Center Lindegården i Roskilde, hvor en medarbejder blev dræbt. På baggrund af denne tragiske hændelse faldt det hende helt naturligt at fortælle om den virkelighed, som hun oplevede i alle hjørner af psykiatrien. Derfor udviklede hendes rejse sig, og det formede en vision om at være med til at skabe bedre vilkår for alle de mennesker og deres familier, som har behov for hjælp i psykiatrien. Har gennem flere år i pressen, på sociale medier og ved møder været særdeles synlig i debatten om bedre forhold for mennesker, der er ramt af sindslidelser, og for deres pårørende.