Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Tillæg for akutsygeplejersker i psykiatrien

Kredsen har forhandlet en aftale om tillæg til sygeplejersker, der udfører elektrochockbehandling (ECT), som samtidig betyder, at psykiatriens akutsygeplejersker får et højere løntillæg.

Igennem nogle år har en del sygeplejersker i psykiatrien fået en uddannelse i akutsygepleje, fordi psykiatriske patienter har brug for kompetente sygeplejersker i deres sygdomsforløb, hvor de har mange og ofte akutte indlæggelser.  Kredsen har nu indgået en aftale med Region Hovedstadens Psykiatri om at hæve tillægget for at være akutsygeplejerske i psykiatrien med næsten en fordobling af det årlige tillæg til nu 32.000 kr.

Aftalen blev landet i forbindelse med mange års forhandlinger for et tillæg til sygeplejersker, der udfører elektrochockbehandling (ECT). På grund af lægemangel i psykiatrien har nogle sygeplejersker fået en uddannelse, der giver dem kompetencer til at udføre ECT-behandlingen.

Det er nu aftalt med Region Hovedstadens Psykiatri, at sygeplejersker, som udfører ECT, skal være uddannede akutsygeplejersker foruden deres uddannelse i ECT-behandlinger. Der er forhandlet et tillæg på 44.000 kr. årligt for psykiatriske akutsygeplejersker, der udfører ECT-behandlinger.