Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

DSR sikrede Cecilie en godtgørelse på 65.000 kr. 

Cecilie havde egentlig opgivet at kæmpe mere, men valgte så alligevel at gå til DSR

Publiceret: 

12. oktober 2023

Senest opdateret: 

18. oktober 2023

Af:

Kreds Hovedstaden

hovedstaden@dsr.dk

Cecilie Falster fik med en enkelt dags varsel besked om, at hun ikke ville få flere vagter på den arbejdsplads, hvor hun har været ansat som fast vikar og tilkaldevikar gennem de seneste fire år. ”Siden januar var jeg gået fra to vikaransættelser til en tilkalde-vikaransættelse, hvor jeg skulle fortsatte med mit faste timetal. Jeg undrede mig derfor over, at jeg bare sådan kunne opsiges fra dag til dag,” fortæller Cecilie. Hun havde flere gange forgæves efterspurgt en ny og lovet ansættelseskontrakt, der afspejlede hendes reelle ansættelse som fastansat.

Havde givet op
Cecilie følte sig magtesløs over, at hun ikke kunne komme igennem med sin sag overfor arbejdsgiveren. Hun delte sin frustration med sine nærmeste, indtil hun mødte ’Gert til et grillparty’, som rådede hende til at vende sagen med DSR.

Den går altså ikke
”Selvom en arbejdsgiver ønsker at have de fleksible vikaransættelser af medarbejderne, så hænger det ikke sammen, hvis der i praksis arbejdes fuldstændig som ved en fastansættelse. Og det var helt klart tilfældet i Cecilies sag,” udtaler DSR-konsulenten, som kørte sagen på vegne af Cecilie.
”Det er selvfølgelig dejligt at få pengene, men det er også ret fantastisk at få ret og retfærdighed,” fortæller Cecilie. Hun peger også på, at det var en kæmpe lettelse, at nogen med den juridiske indsigt og autoritet kunne ’gå i ringen’ for hende.

Nu kan Cecilie igen koncentrere sig om sit studium, det nye studiejob og forberedelserne til sin studietur til Uganda.

Du kan også få hjælp
Husk, at du som medlem af DSR altid kan kontakte din tillidsrepræsentant eller kredsen, hvis du har brug for hjælp til dine ansættelsesvilkår.