Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Svære forhandlinger om trepartsmidler

DSR og Region Hovedstaden forhandler i disse dage intenst om, hvilke konkrete områder, der skal nyde godt af de lokale trepartsmidler afsat til at sikre lønforhøjelse til nogle regionalt ansatte sygeplejersker.

Publiceret: 

20. juni 2024

Senest opdateret: 

20. juni 2024

Af:

Anne Greve Poulsen

hovedstaden@dsr.dk

Regionen presser på for at få aftalen på plads før sommerferien, men en hurtig aftale er mindre vigtig for kredsen.

Politisk har det højere prioritet at sikre lønforbedringer, som faktisk kan ses og mærkes hos de medarbejdere, der bliver omfattet af den kommende aftale med regionen.

Mening frem for hastværk
"Trepartsmidlernes klare formål er, at pengene skal gå direkte til løn og derigennem bidrage til både at tiltrække flere medarbejdere til hospitalerne og at holde på dem, der allerede er ansat.
Vi tror, at formålet opfyldes bedst gennem mærkbare lønforbedringer på udvalgte områder frem for at smøre pengene meget tyndt ud over alle. Opgaven er at definere de konkrete områder, der skal med i aftalen. Det er vanskelige forhandlinger, som vi står midt i. Det må tage den tid, der nødvendig, for at vi kan nikke til et meningsfuldt resultat". Sådan siger kredsnæstformand Nicklas V. Forsman, som repræsenterer kredsens politiske ledelse i forhandlingerne.