Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Hvordan skal jeg reagere, når chefen skriver om en vagt via facebook eller instagram?

Kredsbestyrelsen i DSR, Kreds Midtjylland har på seneste møde behandlet kredsens nye anbefalinger til arbejdstidsaftalen. Anbefalinger der skal gøre en forskel for såvel tillidsvalgte som sygeplejersker.

Publiceret: 

14. november 2023

Senest opdateret: 

14. november 2023

Af:

Per Colstrup Vinkel

pco@dsr.dk
MarianneogVibeke

Vibeke Bak og Marianne Østerlund Madsen er begge medlemmer af kredsbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland. Til dagligt er de fællestillidsrepræsentanter på AUH i Aarhus. 

De mærker, hvordan manglen på personale og en presset økonomi presser medarbejdernes arbejdsvilkår. Arbejdstidsaftalen er indgået for at sikre elementære ting som pause mellem vagter, men den kan ikke stå alene. 

Derfor har DSR, Kreds Midtjylland et sæt anbefalinger som, med udgangspunkt i sygeplejersker, giver tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter et fælles fundament, når dialogen skal tages med ledelsen. Et nyt sæt opdaterede anbefalinger er inden længe på vej ud til de tillidsvalgte. Her indgår blandt andet refleksioner og råd til, hvordan man som tillidsvalgte håndtere det, at medarbejdere kaldes på arbejde via de sociale medier. 

- DSR, Kreds Midtjyllands arbejdstidsanbefalinger skal styrke tillidsrepræsentanterne og fællestillidsrepræsentanterne til at tage dialogen med ledelserne ude på arbejdspladserne omkring arbejdstids-tilrettelæggelse. Vi er reguleret af arbejdstidsaftalen, men hvordan fortolker vi den? Noget af det vi har med i vores anbefalinger, handler om arbejdsmiljø, det at få arbejds- og privatliv til at hænge sammen. Det handler f.eks. om brugen af sociale medier, hvordan bruger man dette i vagtplanlægningen? Jeg tror mange kan blive i tvivl om det er tilkald eller hvad ellers, når man bliver kontaktet gennem de sociale medier i sin fritid, fortæller Marianne Østerlund Madsen og Vibeke Bak.

Du kan se en video med de to, hvor de fortæller om de vigtigste nyheder fra mødet i Kredsbestyrelsen herunder.