Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Hilsen fra en kommunal sygeplejerske: - Jeg har aldrig nogensinde brugt mig selv så meget som sygeplejerske og menneske som jeg gør i mit nuværende arbejde.

Snestorm og kaos på vejene var ingen hindring for hjemmesygeplejerske Anne Bligaard Olsen og tusindvis af andre kommunale sygeplejersker. Hun gik til tasterne for at sætte spot på det vigtige arbejde sygeplejersker i den kommunale sektor gør.

Publiceret: 

24. januar 2024

Senest opdateret: 

24. januar 2024

Af:

Per Colstrup Vinkel

pco@dsr.dk
Anne

- Hjemmesygeplejersker er hardcore, og i er så pisse seje 💪

- Det er SÅ godt skrevet og det rammer hårdt i mit bankende hjemmesygeplejerske hjerte❤️

- Sådan Anne💪. Du har så ret. Vi løfter i flok for de sårbare ældre.

 

Opbakningen var ikke til at tage fejl af, da hjemmesygeplejerske i Aarhus kommune, Anne Bligaard Olsen, gik til tasterne med et klart budskab på facebook. Et budskab der længe har fyldt hos hende. Et budskab trepart, snestorm og igangværende overenskomstforhandlinger gjorde ekstra aktuelt. Opslaget lød som følger.

Høje snedriver og ufremkommeligt vejr er ikke en hindring for at komme på arbejde som udekørende sygeplejerske.
Vi har kæmpet os frem i snedriverne til de borgere, der havde mest brug for det - vi sad fast - kom fri og kørte videre..
Hver dag bruger mine kollegaer og jeg vores høje faglighed til at hjælpe vores ældste borgere gennem alderdom og sygdom.
  • Vi planlægger og koordinerer forløb på tværs af sektorerne som ellers er uoverskuelige for borger og pårørende.
  • Vi yder sygepleje i hjemmet så borgerne kan opretholde hverdagen.
  • Vi lindrer palliative patienter i hjemmet og støtter familier til døende gennem den sidste tid.
  • Vi står i mange situationer, hvor vi skal tage hurtige og selvstændige beslutninger på baggrund af vores faglighed.
  • Vi oplærer borger og pårørende til selv at kunne varetage sygeplejeopgaver og dermed opretholde livskvalitet.
  • Vi tager udgangspunkt i borgernes ønsker og støtter dem på bedst mulig vis.
  • Vi griner med borgerne og græder med dem - fordi vi kærer os om dem og ofte får en tæt relation.
Alligevel mente regeringen under trepartsforhandlingerne ikke at sygeplejerskerne i den kommunale sektor skulle have et lønløft, som det er tilfældet for vores dygtige kollegaer i regionerne.
Denne skævvridning er på ingen måde retfærdig. Samtidig puster den til en gammel ild om at hjemmesygeplejersker ikke er ligeså fagligt kompetente som de højt specialiserede sygeplejersker på sygehuset. Nu har jeg prøvet begge dele og jeg har aldrig nogensinde brugt mig selv så meget som sygeplejerske og menneske som jeg gør i mit nuværende arbejde.
@sygeplejeraadet kæmper lige nu vores kamp ved OK24 forhandlingerne med KL- giv dem en High five og kryds fingre for at arbejdsgiverne får øjnene op for, at vi også er mere værd🙏🏻🙏🏻
Stor respekt til Anne for at dele budskabet, der giver indsigt og indblik i den dagligdag, hvor hjemmesygeplejersker spiller en nøglerolle for borgere i vores samfund, der har brug for hjælp fra en kompetent fagperson.