Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Kredsformand Anja Laursen gik i medierne med et skarpt budskab til Christiansborgs politikere

Stigende udgifter på enkelte poster, herunder medicinregninger i almen praksis, vil koste sygeplejersker jobbet, hvis økonomien i Region Midtjylland skal balancere. Det vil få alvorlige konsekvenser for patienterne, da der i forvejen mangler sygeplejersker på hospitalerne. Sådan lød nødråbet fra Anja Laursen, da hun torsdag morgen gæstede P4 Morgen.

Publiceret: 

24. august 2023

Af:

Per Colstrup Vinkel

pco@dsr.dk
Anja Toftbjerglund Laursen

Foto:

Jonna Fuglsang Keldsen

Det var en bekymret og alvorlig kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland, Anja Laursen, der torsdag morgen gæstede de to regionale P4-morgenflader i radioen. Bekymret for udsigten til store besparelser på regionens hospitaler vil få alvorlige konsekvenser. 

- Jeg er voldsomt bekymret for regionernes økonomi. For den nedgang i personalet vi kigger ind i, vil få alvorlige konsekvenser for de alvorligt syge, da hospitalerne i forvejen mangler kvalificeret personale. Det skriger til himlen, at stigende medicinregninger i almen praksis, skal finansieres med personalenedskæringer, fortæller Anja Laursen.

Sådan lød et af hovedbudskaberne fra Anja Laursen, da hun torsdag morgen gæstede begge de regionale P4-sendeflader. Onsdag overværede Kredsformanden for de midtjyske sygeplejersker Regionsrådets drøftelse af udsigten til de store besparelser i næste års budget. Et møde der bekræftede kredsformanden i, at løsningen på de store økonomiske udfordringer skal findes et andet sted end i Regionshuset i Viborg.

- Regeringen må forholde sig til, hvad de ønsker sig af fremtidens sundhedsvæsen. Et sundhedsvæsen der har været massivt underfinansieret i mange år. Opførslen af supersygehuse, den demografiske udvikling med flere ældre og mangel på kvalificeret arbejdskraft har de senere år blot gjort udviklingen værre.

Anja Laursen blev bedt om at anvise løsningsmodeller, så historien om et sundhedsvæsen i økonomiske problemer ikke igen og igen skal stjæle overskrifter.

- Hvis regeringen vil prioritere de midler, der skal til for at kunne både fastholde og rekruttere kvalificeret arbejdskraft, så er vi på vej til at bryde den onde spiral vi er havnet i. Det nytter ikke at tro, at man kan organisere sig ud af de udfordringer sundhedsvæsenet står i, det kan man ikke, fortæller Anja Laursen.

 

Du kan lytte til hele interviewet med Anja Laursen i P4 Midt Vest her. (Klippet starter 1:08:18 inde i udsendelsen) og P4 Østjylland her. (Klippet starter 2:08:40 inde i udsendelsen).