Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Louises lønseddel havde fejl for 80.000 kroner: - Hjælpen fra min tillidsrepræsentant var uvurderlig

Det kan være en god ide at tjekke sin lønseddel igennem. Det kan sygeplejerske fra Horsens Louise Bruun Sandholdt skrive under på. I forbindelse med et jobskifte gennemgik en tillidsrepræsentant lønsedler og fandt fejl. Opfordringen fra Louise er klar, tjek din lønseddel eller få hjælp til det.

Publiceret: 

20. november 2023

Senest opdateret: 

20. november 2023

Af:

Per Colstrup Vinkel

pco@dsr.dk
Louise Sandholt

Der er penge i skidtet.

Så kort kan det siges fra sygeplejerske Louise Bruun Sandholdt, der til dagligt arbejder på Plejecenter Egebakken i Horsens kommune. I forbindelse med et jobskifte blev hun sammen med den lokale fællestillidsrepræsentant opmærksom på, at der var ting på lønsedlen, der ikke hang sammen.

- Min fællestillidsrepræsentant tilbød at gennemgå alle mine lønsedler, hvilket var en god ide. For jeg havde i mere end et år ikke fået den løn, jeg burde. Derfor var beløbet i alt 80.000 kroner.

For Louise Bruun Sandholdt har løn for det meste været en ting, der tikkede ind på kontoen omkring den første i måneden. I et travlt familieliv er lønsedler ikke det, der fokuseres mest på. Sådan var det i al fald. For efter hjælpen fra den lokale fællestillidsrepræsentant har hun lært en vigtig lektie.

- Jeg blev kaldt til møde med HR og Løn i kommunen, hvor fællestillidsrepræsentanten også deltog. Det var en stor hjælp, fordi hun er inde i sagerne og kunne være med til at sikre, at jeg fik den efterbetaling jeg havde krav på.

- Jeg kan kun anbefale, at man tjekker sin lønseddel. Og ved man ikke, hvad man skal kigge efter, så få hjælp.

Er du i tvivl om, hvordan du tjekker din lønseddel for fejl? Kontakt din lokale tillidsrepræsentant eller DSR, Kreds Midtjylland.

Få hele Louises historie via videoen herunder.