Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Podcast: Én stor beslutning gav sygeplejersken Regitze arbejdsglæden tilbage og mere tid til familien: - Jeg har aldrig trives så godt i den måde, jeg arbejder på, som jeg gør nu.

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjyllands podcast ”Midt i sygeplejen” dykker ned i den svære kunst at have tid og overskud til både arbejds- og privatliv. Vi møder sygeplejersker Regitze Laustsen, der sagde jobbet op da barslen med sønnen Bjørn lakkede mod enden. Vi møder også faglig konsulent Anne Thomsen, der giver gode råd om det at være selvstændig og endelig tegner kredsformand Anja Laursen de store linjer om et arbejdsmarked, der er i hastig forandring.

Publiceret: 

5. februar 2024

Senest opdateret: 

5. februar 2024

Af:

Per Colstrup Vinkel

pco@dsr.dk
Regitze

- Jeg kunne mærke, at jeg ikke kunne være den bedste udgave af mig selv overfor min mand og min søn, Bjørn. Sådan skulle det ikke være, fortæller Regitze Laustsen.

 

Lyt til hele podcasten med Regitze Laustsen ved at klikke her. (Eller find den i din podcastapp ”Midt i Sygeplejen).

Sygeplejerske Regitze Laustsen stod overfor store valg, da hun gik hjemme med sønnen Bjørn på barsel. For udsigten til at skulle aflevere ham tidligt og hente ham sent i vuggestuen skræmte. Fordi jobbet som sygeplejerske ikke harmonerede godt med de ting, hende og manden gerne ville med deres kommende familieliv.

- Jeg sagde mit job op, for det gav friheden til at vælge selv. Vælge tiden med familien til. På en måde føltes det som en sorg, fordi jeg er sygeplejerske helt ind i hjertet. Alligevel var den følelse ikke større end den, der handler om at værne om mig selv og min familie. For følelsen af udbrændthed, der havde ramt mig inden barslen, er væk. Jeg er altid motiveret, når jeg møder ind som vikar.

Regitze Laustsen arbejder som vikar på den arbejdsplads, der tidligere havde hende ansat fast. Derudover har hun andre jobs, der ikke relaterer sig til hendes uddannelse som sygeplejerske. Planlægning og struktur i forhold til flere forskellige jobs og familieliv ordnes hjemme på computeren.

På instagram har Regitze Laustsen fortalt åbent og ærligt om de store valg i livet. Noget hun har oplevet stor interesse fra mange, der gerne ville høre, hvordan hun helt lavpraktisk har struktureret hverdagen.  

Du kan finde Regitze Laustsen på Instagram ved at klikke her.

- Man skal starte med at finde ud af, hvad er mine muligheder. Vi har alle faste udgifter, der skal betales. Kan jeg arbejde hos min nuværende arbejdsgiver som vikar? Kan jeg arbejde andre steder? Man skal turde være kreativ, kaste sig ud i tingene, bryder med normerne. Men husk nu pension, feriepenge etc. Man skal ikke snyde sin fremtid, fordi man gør noget godt for familien nu og her.

Vigtige valg og en tydelig tendens

Netop at undersøge grundigt, om Regitzes alternative tilgang til arbejdslivet er noget for dig er vigtigt. For der er mange ting, der kan overraske. Det fortæller faglig konsulent i Dansk Sygeplejeråd, Anne Thomsen.

- Der er store forskelle på de rettigheder man har som timelønnet og fastansat. Det handler både om løn under sygdom og en række andre områder, hvor man ikke er dækket på samme måde som henholdsvis timelønnet vikar og fastansat. Derfor kan jeg kun anbefale, at man rækker ud til mig og de øvrige faglige konsulenter i Dansk Sygeplejeråd, der kan hjælpe og rådgive dig som medlem.

For flere og flere har drømme som Regitzes. Det fortæller kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland, Anja Laursen.

- Det er en klar tendens blandt sygeplejersker og også i samfundet i al almindelighed. Så det er klart, at det er en nødvendig dagsorden, der bliver mere og mere aktuel. At vi kan skabe aftaler mellem os som faglig organisation og arbejdsgiver der sikrer et velfærdssamfund, hvor det er muligt at ”zappe” ud af arbejdsmarkedet i perioder, hvis der er andre prioriteter i livet, der står forud for at arbejde,” fortæller Anja Laursen.

Du kan lytte til hele podcasten ”Midt i Sygeplejen” ved at klikke her.