Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Podcast: - Det er så fedt at være med til at præge fremtiden for vores fag

Dansk Sygeplejeråd vil arbejde for at sikre de studerendes vilkår i den sidste praktik, der fremover er lønnet. Et vigtigt og afgørende element for de studerende, der fik et konkret svar på årets kongres i Dansk Sygeplejeråd, der blev afholdt i Nyborg. En kongres du kan høre det vigtigste fra i denne måneds podcast fra Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland ”Midt i sygeplejen”.

Publiceret: 

3. juni 2024

Af:

Per Colstrup Vinkel

pco@dsr.dk
Janni (1)
  • Det betyder rigtig meget. Det betyder, at Dansk Sygeplejeråd er med os i kampen om at få forhandlingsretten. Personligt synes jeg måske også bare, at det er det mindste, at de står med os i kampen. Så jeg er glad for opbakningen, men jeg havde da heller ikke forventet andet.

Sådan fortæller Mathilde Nørtoft Laursen, studerende på skolen i Aarhus og medlem af kongressen i DSR som repræsentant for SLS. Hun var på talerstolen sammen med flere studerende for at argumentere for det forslag, der endte med at blive vedtaget. Et forslag der betyder, at Dansk Sygeplejeråd forpligter sig til at arbejde for at sygeplejestuderendes løn- og ansættelsesvilkår i den sidste praktikperiode skal forhandles af DSR. En ny problemstilling, der er opstået i kølvandet på trepartsaftalen, hvor det blev besluttet at studerende ansættes i den sidste lange praktikperiode.

Lyt til hele podcasten fra kongressen med Mathilde Nørtoft Laursen og flere andre sygeplejersker her.

Mathilde Nørtoft Laursen håber arbejdet bærer frugt og samtidig kan betyde, at forhandlingsretten for studerende i fritidsjob også kommer i spil. Her er det i dag FOA, der har forhandlingsretten for studerende, der i princippet arbejder ufaglært.

Vigtige perspektiver

Hvordan skal fremtidens fagforening være en tydelig spiller, der gør en afgørende forskel for den enkelte sygeplejerske? Det var et af de store spørgsmål, der blev drøftet på en temadrøftelse på kongressen. I forbindelse med fremtidens struktur i det danske sundhedsvæsen, skal der også ses på hvordan fremtidens DSR skal se ud, så det kan være et aktiv for medlemmerne. Drøftelserne skal anvendes til næste år, når DSR skal beslutte fremtidens struktur til gavn for medlemmerne. Det satte de tre kredsbestyrelsesmedlemmer i DSR, Kreds Midtjylland, Pernille Dahl Schmidt, Sanne Fuglsang Nyquist og Jacob Damborg Gøtzsche ord på.

  • Jeg sidder med en fornemmelse af, at vi fik drøftet rigtig mange vigtige ting. Også en fornemmelse af, at vi er ikke enige, og på den måde tænker jeg faktisk, at vi repræsenterer vores medlemmer rigtig godt, for de ville heller ikke være enige alle sammen. Så jeg synes, vi får nuancerne frem i debatterne, fortæller Sanne Fuglsang Nyquist.
  • Nedsættelsen af den arbejdsgruppe, som skal kigge på den fremtidige politiske organisation, i Dansk Sygeplejeråd, tegner jo rigtig godt. Det vil da sige, at der er rigtig mange positive vinde i det.

Og det glæder jeg mig til at følge, når vi skal til ekstraordinære kongres næste år omkring den politiske organisering i Dansk Sygeplejeråd, fortæller Jacob Damborg Gøtzsche.

  • Der har været en god debat, vi har truffet en række beslutninger, der gerne skulle komme ud og gøre en positiv forskel for medlemmerne i løbet af de kommende år, fortæller Pernille Dahl Schmidt.

Husk du altid kan lytte til Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjyllands podcast ”Midt i sygeplejen” via kredsens hjemmeside eller der, hvor du lytter til podcast.