Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Se indslaget her: Sundhedsplejersker fra Ikast-Brande på landsdækkende TV med unik indsats mod børns mistrivsel

 

 

Fællesskabet er i fokus, når sundhedsplejerskerne i Ikast-Brande Kommune med et spil søger at bekæmpe mistrivsel hos børn i 4. klasse. Et spil der er så stor en succes, at TV-Avisen kiggede forbi for at fortælle historien til hele landet.

Publiceret: 

3. november 2023

Senest opdateret: 

3. november 2023

Af:

Per Colstrup Vinkel

pco@dsr.dk
test (1)

Det sker noget, når sundhedsplejersker har tid og mulighed for at bruge deres faglighed på nye og kreative måder.

Se indslaget fra TV-Avisen, hvor sundhedsplejerske Stine Gammelgaard og flere børn fortæller her. (22:00 inde i udsendelsen).

Det er sundhedsplejerskerne fra Ikast-Brande et levende eksempel på. ”Sundhed på spil” hedder spillet udviklet til at få gang i de ofte svære samtaler om søvn, sundhed og trivsel med børnene i 4.klasse.

Du kan høre kredsens podcast ”MIDT i sygeplejen” hvor sundhedsplejerskerne fortæller om projektet.

Præmien som årets sundhedsplejersker i Danmark står hjemme i Ikast-Brande som et tydeligt bevis på, hvordan den høje faglighed og evne til at tænke formidling ind i arbejdet er blevet bemærket vidt og bredt.

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjyllands podcast om emnet gav igen mulighed for at fortælle om emnet, præcis som flere kunne få et indgående kendskab til, hvorfor det at få åbnet op for de svære samtaler med børn i 4. klasse er så vigtigt.

TV-avisen på Danmarks Radio så perspektiv i historien og spurgte om de måtte komme på besøg og fortælle, hvordan spillet helt konkret tager sig ud og snakke med både børn og sundhedsplejersker. Besøget foregik på Brande Skole, hvor sundhedsplejerske Stine Gammelgaard tog imod.

Lykkehjul skal skabe tryghed

Med udgangspunkt i et lykkehjul bliver forskellige emner bragt på banen, hvor børnene i grupper fortæller om deres syn på et specifikt emne. Et eksempel:

Hvad kan gøre det nemt/svært at falde i søvn?

Svar: Svært at falde i søvn, når jeg ikke får lov til at sige godnat til mor og far.

Andre?

Min dyne er for varm.

Hvordan kan du mærke, hvis du har sovet for lidt?

- Ondt i hovedet.

- Mine arme og ben er tunge.

Både børn og sundhedsplejersker oplever spillet som afgørende for, at det at tale om følsomme emner bliver nemmere.

- Det er sjovt, når det ikke er alene. Jeg føler mig ikke presset, når mine venner også er med, siger en af børnene, der medvirker i TV-indslaget.

Stine Gammelgaard, sundhedsplejerske i Ikast-Brande Kommune oplever det samme, præcis som det forandrer de samtaler hun efterfølgende har individuelt med børnene.

- Når jeg henter dem ned til individuelle samtaler, så kender de mig, de er trygge, så åbner de mere op, fortæller Stine Gammelgaard.

 

 

  • Ikast2
  • Ikast3
  • Ikast4
0
 / 3