Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Tillidsvalgte på Danmarks bedste kræfthospital frygter for patientsikkerheden

I en artikel i Jyllands-Posten fortæller de tillidsvalgte sygeplejersker på kræftafdelingen på AUH i Aarhus om en absurditet i, at antallet af patienter vokser alt imens en presset økonomi gør, at kollegaer bliver afskediget.

Publiceret: 

15. marts 2024

Senest opdateret: 

15. marts 2024

Af:

Per Colstrup Vinkel

pco@dsr.dk

De er Danmarks bedste til kræftbehandling. 

Det har de netop fået papir på i en kåring fra Dagens Medicin. 

En pris man er stolte af. En pris der burde gøre, at der blev satset og udviklet på hospitalet i den nordlige del af Aarhus. 

Virkeligheden er den stik modsatte. 

Flere patienter - færre kollegaer. En presset økonomi gør nedskæringer nødvendige alt imens tilstrømningen af patienter vokser. En absurd situation som TR Rikke Nors oplever påvirker sin hverdag. 

- Vores afdelingsledelse har ikke mange handlemuligheder. Men det kommer til at gå ud over patienterne. Vi skal nok sørge for, at de stadig får den nødvendige kemo- og strålebehandling, men der bliver mindre tid til information og omsorg både før og efter behandlingerne,« siger Rikke Nors, som er sygeplejerske og tillidsrepræsentant på Kræftafdelingens Klinik C, der bl.a. behandler patienter med lunge- og modermærkekræft.

Sygeplejerske Karina Axelsen Bentzen, som også er tillidsrepræsentant i afdelingens Klinik D, hvor patienter med brystkræft, hoved-halskræft eller kræft i huden behandles, frygter konsekvenserne af en hverdag med flere patienter og færre kollegaer .

- Det er komplekst at være ansat som sygeplejerske i kræftafdelingen. Når vi bliver færre sygeplejersker til flere patienter, så bliver vi mere pressede, end vi allerede er i forvejen. Jeg kan være bekymret for, at vi bliver presset så meget, at det kommer til at gå ud over patientsikkerheden,« siger sygeplejerske Karina Axelsen Bentzen til Jyllands-Posten. 

Du kan læse hele artiklen om emnet, bag betalingsmur, ved at klikke her.