Ofte stillede spørgsmål
Kreds Midtjylland er altid klar til at hjælpe og give svar døgnet rundt. Langt de fleste spørgsmål kan du dog få svar på via din lokale tillids- eller fællestillidsrepræsentant.
Ofte stillede spørgsmål
Jeg har fået job som sygeplejerske i en kommune.
Hvilken grundløn skal jeg have?
- Lønnen for en nyuddannet sygeplejerske i en kommune er løntrin 4 plus et tillæg på kr. 3.100 om året (1.1.2006-niveau). Tillægget ydes ikke, hvis du har specialuddannelse, se nedenfor.
Har du en specialuddannelse, indplaceres du i stedet på løntrin 5, hvis specialuddannelsen er relevant for din ansættelse i kommunen.
Har du en specialuddannelse, ydes et tillæg på kr. 10.000 årligt (1.1.2006-niveau), uanset om specialuddannelsen er relevant for din ansættelse i kommunen eller ej. - Efter 4 år stiger lønnen til løntrin 7 plus et tillæg på kr. 2.150 om året (1.1.2006-niveau). Tillægget på kr. 3.100 falder bort. Efter 10 år ændres tillægget til kr. 8.400 årligt (1.1.2006-niveau). Tillægget ydes ikke, hvis du har specialuddannelse, se nedenfor.
Har du en specialuddannelse, indplaceres du i stedet på løntrin 8, hvis specialuddannelsen er relevant for din ansættelse i kommunen.
Har du en specialuddannelse, ydes et tillæg på kr. 17.150 årligt (1.1.2006-niveau), uanset om specialuddannelsen er relevant for din ansættelse i kommunen eller ej. Tillægget på kr. 10.000 falder bort.
Klik her for at se værdien af løntrin og tillæg.
Da værdien af grundlønstrinet er afhængig af, hvilken kommune, du ansættes i, og da din samlede løn er afhængig af, hvor mange timer, du bliver ansat på, vil vi anbefale, at du benytter dig af Sundhedskartellets lønberegner
Den samlede, faste løn kan bestå af tre dele: Grundløn, centrale tillæg og lokalt forhandlede tillæg. Derudover beregnes der tillæg for tjeneste i aften-, nat-, weekend- og søgnehelligdagstjeneste.
Har du spørgsmål til løndelene ud over grundlønnen, kan du rette henvendelse til lokal TR, FTR eller til kredsen.
Jeg har fået job som sygeplejerske på et sygehus i Region Midtjylland.
Hvilken grundløn skal jeg have?
Sygeplejersker uden specialuddannelse:
- Lønnen for en nyuddannet sygeplejerske i en region er løntrin 4 plus et tillæg på kr. 2.188 om året (31.3.2018-niveau).
- Efter 4 år gives yderligere et tillæg på kr. 3.000 årligt (31.3.2018-niveau)
- Efter 8 år stiger grundlønnen til løntrin 6, og tillægget på kr. 2.188 årligt bortfalder. Tillægget på kr. 3.000 bibeholdes
- Efter 10 år ydes yderligere et tillæg på kr. 16.500 årligt (31.3.2018-niveau). Tillægget på kr. 3.000 bibeholdes
Sygeplejersker med specialuddannelse, ansat inden for relevant speciale:
- 0 – 4 års beskæftigelse på baggrund af grunduddannelsen til sygeplejerske: Løntrin 5
- Efter 4 år gives et tillæg på kr. 3.000 årligt (31.3.2018-niveau)
- Efter 8 år stiger grundlønnen til løntrin 7. Tillægget på kr. 3.000 bibeholdes
- Efter 10 år ydes et tillæg på kr. 23.183 årligt (31.3.2018-niveau). Tillægget på kr. 3.000 bibeholdes
Klik her for at se værdien af løntrin og tillæg.
Da værdien af grundlønstrinet er afhængig af, hvilken kommune, sygehuset er beliggende i, og da din samlede løn er afhængig af, hvor mange timer, du bliver ansat på, vil vi anbefale, at du benytter dig af Sundhedskartellets lønberegner.
Den samlede, faste løn kan bestå af tre dele: Grundløn, centrale tillæg og lokalt forhandlede tillæg. Derudover beregnes der tillæg for tjeneste i aften-, nat-, weekend- og søgnehelligdagstjeneste.
Har du spørgsmål til løndelene ud over grundlønnen, kan du rette henvendelse til lokal TR, FTR eller til kredsen.
Du har ret til barselsorlov, når du skal være forælder. Barslen kan kombineres på mange måder, så den passer til dig og din familie.
Vi hjælper dig med at få et overblik over mulighederne – læs mere her, hvis du er offentligt ansat.
Hvis du fx er privatansat, studerende eller skal adoptere, er du velkommen til at kontakte kredsen for råd og vejledning.
Vær opmærksom på, at du har ret til nedsat kontingent i den del af barselsorloven, hvor du ikke modtager løn.
Se mere herom under fanen ”Medlemskab og kontingentsatser”.
Jeg ønsker at melde mig ind i Dansk Sygeplejeråd.
Hvad gør jeg? (Herunder genindmeldelse)
Har du autorisation som dansk sygeplejerske, og vil du gerne være medlem af DSR, kan du udfylde og indsende en ansøgning om medlemskab.
Udfyld alle felter og indsend blanketten elektronisk, så sender vi dig et velkomstbrev med mere information om Dansk Sygeplejeråd og dit medlemskab.
Du kan også vælge at printe blanketten og indsende den med posten til: Dansk Sygeplejeråd, Sankt Annæ Plads 30, Postboks 1084, København K.
Er du studerende og ønsker at melde dig ind?
Benyt denne blanket
Dansk Sygeplejeråd har indført mulighed for forskellige kontingentsatser, der passer til din arbejds- og livssituation.
Det kan fx være nedsat kontingent ved ledighed, i barselsdagpengeperioden eller i perioder med sygedagpenge.
Du kan læse mere om mulighederne her.
Har du spørgsmål, der omhandler efterløn eller dagpenge, skal du kontakte Danske Sundhedsorganisationers A-Kasse (DSA)
Som medlem af Dansk Sygeplejeråd (DSR) er du en del af et fællesskab, der har den styrke, at du altid kan få hjælp til at finde løsninger på de spørgsmål og udfordringer, du har i relation til dit arbejdsliv.
I kredsen er vi tilgængelige for dig som medlem, for tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter. Dermed kan du og dine kolleger få svar og hjælp så hurtigt og kvalificeret som muligt.
Svaret på nogle spørgsmål findes i regler og cirkulærer. Andre spørgsmål er til forhandling, hvor du kan bruge fællesskabets styrke i DSR, tillidsrepræsentanterne (TR), arbejdsmiljørepræsentanterne (AMIR), fællestillidsrepræsentanterne (FTR) og i kredsen.