Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Besparelser på akutmodtagelsen

Der skal spares på akutmodtagelsen i Aalborg - på trods af timelange ventetider.

Publiceret: 

24. november 2023

Senest opdateret: 

24. november 2023

Af:

Carsten Lorenzen

clo@dsr.dk
Tanja Hammer

Foto:

Carsten Lorenzen

Der skal spares på akutmodtagelsen i Aalborg.

Det blev de ansatte orienteret om forleden, og i morges havde DR’s P4 Nordjylland fokus på den planlagte besparelse. Den er en del af forsøget på at finde de 280 millioner kroner, som budgettet for Region Nordjylland er skredet med i år.

- Det bliver jeg meget bekymret for, for så når man ikke at give den service og pleje, som patienterne har ret til i Nordjylland, sagde fællesstillidsrepræsentant fra sygeplejerskerne på Aalborg Universitetshospital Tanja Rejmer Hammer i morgenradioen.

P4 Nordjylland har i flere omgange beskæftiget sig med de ekstremt lange ventetider på akutmodtagelsen i Aalborg – senest i fredags, hvor Rikke Nybo fra Nørager fortalte om sin oplevelse.

- Mens vi sidder der i venteområdet, kan jeg fornemme på nogle af de andre, der sidder der, at de har ventet i hvert fald seks timer.

Rikke Nybo havde opsøgt akutmodtagelsen med mavesmerter sammen med sin kæreste.

- Tiden snegler sig afsted, og tiden går, og det bliver aften, og da klokken bliver omkring 10 om aftenen, så er jeg stadigvæk ikke blevet tilset. Jeg får tilbudt en seng at ligge i, i stedet for at sidde i de stole, de har i venteområdet. Og jeg bliver liggende og liggende, og så omkring klokken et om natten bliver jeg så tilset af en lægestuderende. Så det er ni timer, jeg sidder derinde.

Flere patienter - færre sygeplejersker

I gennemsnit har akutmodtagelsen haft 22,5 ekstra patienter om dagen i forhold til for fem år siden.

- Derfor kan det heller ikke undgås, at patienterne kommer til at mærke det, hvis regionen ender med at fjerne en sygeplejerske, mener Tanja Rejmer Hammer.

Et af spareforslagene er nemlig at fjerne en sygeplejerske fra vagtskemaet i nattetimerne fra mandag til torsdag.

- I forvejen oplever vi et kæmpe pres af patienter, der ofte ligger på gangene hver eneste nat de første nattetimer. Det kan være meget svært at observere de patienter, der kommer ind. Det vil kun blive endnu sværere, hvis man skærer en nattevagt væk.

- Ventetiderne vil stige yderligere. Det vil være mega frustrerende. Der er jo ikke noget bedre end at gå på arbejde og føle, at man kan gøre et ordentligt stykke arbejde, og man har gjort det 100%.

Tanja Rejmer Hammer frygter, at besparelsen kan få andre til selv at søge væk fra akutmodtagelsen. For desværre tror hun, at besparelsen bliver gennemført.

Spareplanerne skal behandles af Forretningsudvalget i Regionsrådet på mandag den 20. november.

Du kan høre radioens indslag her – spol frem til 2:32:00: