Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Støtte til nærhed – Opbygning af relationer

Sygeplejersker fra 28 lande er i disse dage samlet i Aalborg for at sætte fokus på neonatal sygepleje og den seneste forskning og udvikling på området.

Publiceret: 

6. maj 2024

Senest opdateret: 

6. maj 2024

Af:

Carsten Lorenzen

clo@dsr.dk
Coinn Neonatal 2024 (13).png

Hvert andet sekund bliver en baby født for tidligt et eller andet sted i verden. Neonatale sygeplejersker er afgørende for at sikre, at disse babyer overlever og trives.

Det er udgangspunktet for neonatal-konferencen COINN 2024 i Aalborg Kongres & Kultur Center. COINN står for Council of International Neonatal Nurses, der de seneste 20 år har samlet sygeplejersker med arbejde på og interesse i det neonatale område.

Over tre dage bliver deltagerne præsenteret for et tætpakket program med oplæg om spændende projekter og indsatser fra hele verden under overskriften Støtte til nærhed – Opbygning af relationer.

Invester i sygepleje

Dansk Sygeplejeråd og Kreds Nordjylland er selvfølgelig med.

- At være sygeplejersker samler os på tværs af landegrænser. I dag om et spændende speciale, der gennemgår en stor udvikling og er en nøgle til den familiecentrerede pleje. Vi kender alle til værdien af at investere i sygepleje – og som vi siger: En gang sygeplejerske, altid sygeplejerske, sagde næstforkvinde Kristina Robins i sin velkomsttale til konferencen mandag morgen.

Hun betonede også vigtigheden af at følge med i fremskridt og forskning – og nævnte, at vi i Danmark netop har fået et forbeholdt virksomhedsområde til sygeplejersker efter 20 års kamp.

- Nu har vi opnået det – og det vil have et positivt udkomme for patienterne, sagde Kristina Robins.

I forhallen i Europahallen kan deltagerne i konferencen høre mere om det og Dansk Sygeplejeråds øvrige arbejde i den opstillede bod.

God stemning og mange besøg i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjyllands bod.

God stemning og mange besøg i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjyllands bod.

Nordjyder medarrangører

Konferencen er arrangeret af blandt andre Ph.d. og MSA Helle Haslund Thomsen, lektor ved Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje, Aalborg Universitetshospital, og Malene Horskjær, udviklings - og undervisningsansvarlig sygeplejerske på Neonatalafsnit 12+13, Aalborg Universitetshospital.

Udgangspunktet er beskrevet i indbydelsen til konferencen, der slutter onsdag eftermiddag:

”En af de kerneværdier inden for neonatal sygepleje er at facilitere familieintegreret udviklingspleje for at støtte nærheden, både fysisk og følelsesmæssigt, mellem den nyfødte og forældre, søskende og udvidet familie. Mens opbygning af relationer er afgørende for at optimere resultaterne for alle små og syge nyfødte og deres familier, er det også vigtigt mellem kolleger, lande og globalt.”

#coinn2024

@coinnurses (insta)

@coinnursesorg (X)

 

Se flere billeder på Facebook her.

Coinn Neonatal 2024 (80).png

DSR stærkt repræsenteret på konferencen - kredsnæstforkvinde Bodil Laustsen, kredsnæstforkvinde Pia Jødal Næss-Schmidt, næstforkvinde Kristina Robins og kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund.