Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Kom på forhandlerkursus

Alle ledere har ret til en årlig lønsamtale, men det er der mange, der ikke ved. Har du lyst og behov for at lære at forhandle individuelt, kan du tage kontakt til din ledelseskonsulent for at høre mere.

Udfordringen er, at mange ledende sygeplejersker kommer fra en kultur, hvor man ikke forhandler løn individuelt og føler det ubekvemt. Men når man ved, hvor mange lønkroner der forhandles lokalt, kan det godt betale sig at gøre anstrengelserne.

Hvad vil du lære på kurset?

På kurset gennemgår ledelseskonsulenterne nogle teoretiske indgange til forhandlingen. Deltagere lærer at bruge forhandlingslogbogen, der skal give dem overblik og argumenter. De får psykologiske tips til den dag, de sidder til forhandling. Og ellers hedder mantraet forberedelse, forberedelse, forberedelse.

Deltagerne øver sig med hinanden, hvor de enten forhandler for sig selv, spiller arbejdsgiver eller observerer dialogen. De træner at håndtere et nej og et ja.

Mange lønmodtagere går rundt med indre forhindringer, der skal overvindes, før man tør spørge om mere i løn. Mange siger: jeg kender jo ikke noget til lønforhandling, er det ikke noget Lederforeningen kan tage sig af? Mange har en ydmyg tilgang og vil meget nødig opfattes som grådige. Men når man ved, hvor mange penge der er i individuel forhandling, er der ikke noget at betænke sig på.

Øvelserne kan godt være grænseoverskridende, når det er helt nyt at formulere ønske om mere i løn. Derfor er de så vigtige. Der er dog forskel på, hvor forhandlingsvillig arbejdsgiver er de forskellige steder. Men generelt har mange fået et positivt udbytte.

Sådan kommer du på kursus

Forhandlerkurserne bliver udbudt lokalt til dem, der måtte ønske det. Har man som leder lysten eller behovet for et forhandlerkursus, skal man ringe til sin ledelseskonsulent. Dernæst skal man eventuelt i samarbejde med leder-TR samle lederkolleger lokalt.

Find og ring til din ledelseskonsulent nu