Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Tekniske udfordringer forsinker ledertillæg

Både på det regionale område og på det kommunale område har arbejdsgiverne meddelt, at de er tvunget til at udskyde udbetalingen af flere tillæg. Årsagen er, at de mange lønstigninger har skabt udfordringer med opdateringen af it-systemerne, der skal stå for udbetalingerne.

Publiceret: 

31. maj 2024

Senest opdateret: 

31. maj 2024

Af:

Thomas Garlov

thg@dsr.dk
lon

Arbejdsgiverne i både landets 98 kommuner og på de regionale arbejdspladser indenfor sundhedsområdet bliver forsinkede med at udbetale en række ledertillæg, som blev aftalt i forbindelse med OK24.

På grund af alle de mange nye lønstigninger, der skal opdateres, er it-leverandørerne SD og KMD forsinkede med implementeringen af det centrale tillæg til lederne, engangstillægget og særydelserne, meddeler arbejdsgiverne.

Den nye forventning er følgende:

1. Det centrale ledertillæg og en gangstillæg på det regionale område og kommunale område udbetales med juni lønnen.

2. Særydelser på det regionale område opdateres og udbetales med tilbagevirkende kraft med juni lønnen.

De generelle lønstigninger – der trådte i kraft fra april – kommer fortsat med maj-lønnen, lyder det fra arbejdsgiverne.

Danske Regioner oplyser samtidig, at datacentralerne arbejder på en løsning på vagttillægget. Det der tager tid er, at der skal laves en ny løsning som tæller vagttimerne.

Forsinkelsen i udbetalingerne af de forskellige tillæg betyder ikke, at den enkelte vil miste penge. Kun at selve udbetalingen forsinkes.