Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Videooptagelser skal gøre os klogere på demens

Forskere skal ved hjælp af videooptagelser nu undersøge, hvad der sker i samspillet med omgivelserne, når borgere med demens udvikler uhensigtsmæssige handlinger som tegn på mistrivsel.

Publiceret: 

3. november 2023

Senest opdateret: 

3. november 2023

Af:

Thomas Garlov

thg@dsr.dk
overvåge

Omkring 89.000 danskere har diagnosen demens, og det anslås at ca. 8000 af dem har det som kan kaldes udfordrende adfærd. 

Nu skal forskere undersøge, hvad der sker i samspillet med omgivelserne, når borgere med demens udvikler uhensigtsmæssige handlinger som tegn på mistrivsel.

Det er professionshøjskolen UCN og Hjørring Kommunes ældrecenterområde, der samarbejdet i projektet,

Helsefonden finansierer projektet, hvor forskere de næste 1½ år skal følge med på sidelinjen på tre plejecentre i Hjørring Kommune.

I ældreplejen i Hjørring Kommune har områdeleder for kommunens plejecentre, Jette Pedersen, store forhåbninger til, hvad projektet kan bidrage med.

- Jeg håber, vi kan få nogle værktøjer til arbejdet med de borgere, som har det meget dårligt. Det kan være vanskeligt at vide, hvordan vi giver dem den bedste pleje. Jeg håber, at projekt kan gøre os klogere, men også danne grund for de faglige snakke, vi har på plejecentret, siger Jette Pedersen til UCN i forbindelse med opstarten af projektet.

Læs mere her.