Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

3 gode råd til studiestart

Din nye titel som sygeplejestuderende betyder nye og spændende udfordringer. Derfor giver SLS dig 3 gode råd, så du får den bedste start på uddannelsen som sygeplejerske.

56924060

Foto:

Alex Tran

Sådan kommer du godt i gang med studiet

Tillykke, du er blevet optaget på sygeplejerskeuddannelsen! Foran dig venter en personlige rejse, hvor du skaber din sygeplejefaglige identitet og får sygeplejen ind under huden. 

Et nyt studie kan virke overvældende for de fleste. Derfor er det helt naturligt, hvis du ser frem til første skoledag med både nervøsitet, glæde og en stor portion spænding.

I SLS vil vi gerne give dig den bedste start som sygeplejestuderende.

Derfor har vi samlet 3 gode råd fra tidligere og nuværende sygeplejestuderende, som du kan støtte dig op ad den første tid.

Held og lykke på studiet!

3 gode råd til dig, der er ny sygeplejestuderende

1
Husk at nyde studiestarten

Det er helt normalt at være usikker i starten. Nyd alt det nye og husk, at du ikke skal kunne det hele fra første dag. Har du udfordringer i starten, kan du søge hjælp hos skolernes studievejledning, studiecaféer og tutor- eller mentorordning.

2
Karakterer er ikke alt

Det er ikke dit 4-tal eller 7-tal, der er afgørende for, om du bliver en dygtig sygeplejerske. Fokuser i stedet på at lære sygeplejefaget at kende og skab dig en god studieteknik, så du kan fordybe dig og få det bedste ud af din læsning.

3
Engagér dig socialt

Lær de andre på holdet at kende, og deltag i arrangementer og rusturen. Studiet kan være hårdt, så det er en god ide at finde sammen studiegrupper. Brug dine medstuderende, både socialt og fagligt, til at læsse af på og udveksle erfaringer med.