Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

En svær begyndelse - For tidligt født i sygeplejens hænder.

De to særudstillinger i 2024 handler på hver deres måde om sygepleje på grænsen mellem liv og død. En svær begyndelse - For tidligt født i sygeplejens hænder giver et indblik og et historisk tilbageblik i sygeplejen til for tidligt fødte børn. Fra før den første neonatalafdeling åbnede på Rigshospitalet i 1965 til nu, hvor der er neonatalafdelinger på 16 af landets sygehuse.

61860726

Foto:

Ann Malmgren

I 1965 åbnede den første neonatalafdeling i Danmark på Rigshospitalet, og med de mange behandlingsmuligheder man nu kunne tilbyde, blev der også brug for høj specialiseret sygepleje.

I vores særudstillingsområde viser vi med tekst, billeder og historiske genstande den spændende historie om, hvordan sygeplejen til for tidligt fødte har udviklet sig op igennem årene. 

I udstillingen kan man se både en gammel og en ny kuvøse. Den nye kuvøse og den lille baby dukke, der ligger i den, må sågar gerne berøres. 

62456706
Genoplivningens historie
I 2024 kan man også se mini udstillingen om genoplivningens historie. Man kan her se nogle af de vigtige milepæle i denne historie, og på nært hold se både en gammel og en ny hjertestarter. Man kan også prøve hjertemassage på helt nye og moderne genoplivningsdukker, og være med i ambulance ræset, hvor den der giver bedst hjertemassage får ambulancen først i mål.