Dilemma: Jeg er træt

dilemma%2014-2005Illustration: Bodil Molich

Tess er mor til tre og ansat i medicinsk ambulatorium 20 timer om ugen. "Af hensyn til børnene," siger hun. En gang imellem tager hun ekstra vagter i weekenden, "af hensyn til økonomien."

En mandag morgen ringer Tess mand Jonas til ambulatoriet, hvor han taler med afdelingssygeplejersken. "Tess kan ikke komme på arbejde i dag, for hun er træt, og hun sover. Hun har haft vagt både lørdag og søndag," lyder beskeden. "Hun kommer måske på torsdag."

Ved ettiden samme dag ringer afdelingssygeplejersken til Tess, men hendes ældste barn siger, at hun er ude at handle. Torsdag kommer Tess glad på arbejde, men hun har ikke meldt sig rask inden. "Jeg troede ikke, det var nødvendigt. Min mand har jo sagt, at jeg kom," siger Tess.

Hun tager imod den første patient, en herre på 82 år, med ordene: "Valdemar, nej et sødt navn."

Samme eftermiddag overhører afdelingssygeplejersken en samtale mellem Tess og en patient, som har spurgt, om for højt blodsukker betyder, at der er sukker i blodet. Tess svar skaber ikke nogen klarhed for patienten og afslører hende som totalt uvidende. Afdelingssygeplejersken tænker sig om, hvorefter hun ...

Hvad synes du, afdelingssygeplejersken skal gøre?

Emneord: 
Dilemma