Historiske massefyringer

For første gang i mange år foregår der masseafskedigelser på danske hospitaler. Flere hundrede fyresedler og nedlæggelser af stillinger er på vej.

0210-14-1-01

På Herlev Hospital er 29 sygeplejersker allerede blevet afskediget, og i alt 100 sygeplejerskestillinger sløjfes. Afskedigelserne kommer efter, at hospitalerne har behandlet flere patienter end nogensinde i 2009. Nu frygter sygeplejersker for patientsikkerheden:

"Vi løber stærkt nok i forvejen, og vi kan ikke løbe stærkere. Vi kan godt frygte, at vi vil opleve flere fejl," fortæller sygeplejersker på Herlev Hospitals medicinske afdeling, der siger farvel til 17 kolleger.

Læs på de følgende sider om sygeplejersker på Herlev Hospital, som ikke forstår, at de skal straffes for at være effektive. Og om hospitaler, der er i klemme, fordi de skal opfylde regeringens behandlingsgaranti.

SYGEHUSE SVINGER SPAREKNIVEN

Region Hovedstaden er i gang med en blodig sparerunde, der fjerner mere end 900 stillinger fra de københavnske sygehuse.

Men det er ikke kun i hovedstaden, der er knas med økonomien. Sygehuse over hele landet er i gang med at føre sparekniven, fordi budgetterne ikke kan holdes. Det præcise antal fyringer og nedlæggelser af stillinger forventes offentliggjort i løbet af de kommende uger.

Ifølge regionerne skal der i 2010 spares:
291 mio. kr. i Region Hovedstaden
275 mio. kr. i Region Midtjylland
200 mio. kr. i Region Nordjylland
120 mio. kr. i Region Sjælland
100 mio. kr. i Region Syddanmark

Kilde: De fem regioner (aktuelle tal 25. januar 2010).