Skiftedag: Bred erfaring gav mig jobbet

Arbejdspres på hospitalerne fik Pernille Nordow til at søge en af Region Hovedstadens nye delestillinger på 1813.

“Jeg har altid elsket at arbejde ”på gulvet”. Basissygeplejen, det at få patienterne til at føle sig bedre tilpas eller hjælpe dem til at hjælpe sig selv er stadig en fantastisk positiv oplevelse, selvom jeg har været sygeplejerske i snart 40 år. Men de sidste par år har jeg kunnet mærke, at vilkårene på hospitalerne er blevet hårdere, presset er større, og der følger for meget dårlig samvittighed over for patienterne med. Nu er jeg 61 år, så hvis jeg skulle nå at prøve noget nyt i mit arbejdsliv, så var det nu. Og så har det da også været et trækplaster, at der lå en attraktiv lønaftale hos 1813, jeg kunne tiltræde.

Jeg tror, at jeg fik jobbet, fordi jeg har en bred erfaring. Jeg har både arbejdet på kirurgiske afdelinger, med palliation, på skadestue og i primærsektoren, hvor jeg har været afdelingsleder på et plejehjem. Den erfaring giver mig ballast at trække på.

Arbejdet hos 1813 er på mange måder klassisk sygeplejerskearbejde, selvom man kun kan lytte til og tale med patienten. Når man er vant til at have patienterne i hænderne, så er det et svært skift at udføre sygepleje over telefonen, men gennem grundig introduktion har jeg lært at lytte på en anden måde og bruge en ny samtaleteknik. 

Det giver selvfølgelig stressniveauet en tak opad, at jeg er på to arbejdspladser, til gengæld er det en glæde, når jeg på en underbemandet afdeling kan være med til at gøre en uforudsigelig dag mere sammenhængende for både kolleger og patienter.

Et vilkår ved at være i en delestilling er, at man skal kende to arbejdspladser, og derfor bliver jeg nødt til at stille mange flere spørgsmål, fordi jeg ikke kender rutinerne og afdelingernes logistik. Det er også svært at komme udenom, at man altså bare er en smule langsommere til sit arbejde end de fastansatte. Selv efter 10 år som vikar kan jeg godt tage mig selv i at tænke på, om mine kolleger synes, at jeg er helt håbløs, fordi jeg spørger så meget. Men det er ikke til at undgå, og det har jeg accepteret.

Jeg er meget glad for at arbejde i en branche, hvor man ikke pr. automatik bliver udelukket fra en stilling, bare fordi man er over 60 år, og efter så mange år på hospitalsafdelinger giver kombinationen af to stillinger en rigtig god afveksling. Nu kan jeg stadig udføre det patientarbejde på hospitalet, som jeg elsker, men som også er meget travlt. Hos 1813 kan jeg koncentrere mig om én patient ad gangen, udvikle mig, og jeg skal ikke være på benene hele dagen.” 

Savner du inspiration til karrieren? Hent råd og vejledning om karriere og jobsøgning på dsr.dk. Som medlem kan du booke tid til personlig sparring om jobsøgning, efter- og videreuddannelse eller  karrieremuligheder. Læs mere på dsr.dk/job-og-karriere