Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Vi skal kunne mærke, at vi bliver bakket op

Sygeplejestuderende vil gerne være med til at skabe en kulturforandring blandt andet ved at fortælle de positive historier om faget. 25 studerende fra hele landet mødtes for at drøfte bekymringer, håb og forventninger til deres fremtid som sygeplejersker.

Sygeplejersken 2017 nr. 2, s. 37

Af:

Rudi Damkjær, journalist

2017-2-orup2

”Det er enormt vigtigt for mig, at jeg kan mærke, at jeg har Dansk Sygeplejeråd i ryggen, når jeg træder ind på min kommende arbejdsplads. Det kan godt være lidt skræmmende at skulle træde ind på en arbejdsplads med et højt arbejdstempo og høje krav – og der er det vigtigt for mig at have følelsen af, at der er nogen, som bakker mig op. Det kunne være fedt at få et besøg af en fra Dansk Sygeplejeråd i slutningen af studiet, som kigger en i øjnene og siger: ”Her er mit telefonnummer. Hvis du er i tvivl om noget, når du starter på dit job, så ringer du bare til mig.” Det ville også give en mere personlig relation til Dansk Sygeplejeråd.” 

Title

Elisa Landgreen, sygeplejestuderende, UCC Nordsjælland
Jeg synes, der skal være en større gennemsigtighed i Dansk Sygeplejeråd. Når man hører ”Dansk Sygeplejeråd”, tænker man på politik, formænd og Christiansborg. Men det kunne også være fedt, hvis man kunne få noget mere information i hverdagen – f.eks. hvis tillidsrepræsentanten havde tid til at fortælle, hvad Dansk Sygeplejeråd arbejder med.

 

Luca Jonathan Pristed, sygeplejestuderende, Metropol
Der er alt for stor forskel på sygeplejerskeuddannelserne i Danmark. Vi lærer forskellige ting, har forskellige eksamensformer, og det virker til, at hver uddannelse skal opfinde den dybe tallerken forfra. Der kunne Dansk Sygeplejeråd være et bindeled imellem de forskellige uddannelser og være med til at sikre en mere ensartet kvalitet.


Sara Pais fremlagde sine ønsker og forventninger på Sygeplejestuderendes Landssammenslutnings (SLS) temadag om fremtidens Dansk Sygeplejeråd. Som et led i SAMMEN OM DSR havde SLS inviteret til en åben debat om de studerendes perspektiv på fremtiden for faget og fællesskabet. Efter en hel søndag med diskussioner om højere løn, anerkendelse for faget, etisk brug af velfærdsteknologi og en bedre indsigt i Dansk Sygeplejeråds arbejde fik formanden for SLS, Helle Yndgaard Storm, til opgave at være de unges talerør i den videre proces.

”Der er nogle gennemgående temaer, som vi hører fra de studerende. Der er bl.a. en bekymring for, hvorvidt vi kommer til at have tid og ressourcer til at leve op til vores faglighed. De studerende, som læser til sygeplejersker i dag, er enormt ambitiøse og engagerede, og de vil gerne være dygtige og udvikle sig, men vi møder en heftig travlhed, når vi kommer ud på klinikkerne. Samtidig er vi optagede af, at faget og vores faglighed bliver anerkendt efter fortjeneste, og der er holdningen meget, at vi selv kan gøre en forskel. Jeg hører fra alle, at de gerne vil være med til at skabe en kulturforandring, hvor vi selv begynder at tale mere positivt om vores job og fag og begynder at fortælle de gode historier om sygeplejersker,” siger Helle Yndgaard Storm. 

De studerendes input indgår i organisationsudviklingsprojektet SAMMEN OM DSR, der skal udvikle nye måder at tænke fagforening på.