Sygeplejersken
Anmeldelser
I dette nummer af Sygeplejersken anmeldes følgende bøger: "Sygepleje og klinisk beslutningstagen", "Sygepleje og klinisk lederskab", "Sygepleje og patientinvolvering" (sammenhængende serie) , samt "Å ta´ vare på heile mennesket" og "I patientens fodspor".
Sygeplejersken 2019 nr. 10, s. 40-43
Et velbearbejdet bud på sygeplejens teoretiske grundsten
Man kan forberede sig til at udføre åndelig omsorg
Historien gentager sig desværre
Steen Kræmer Rasmussen
Scor jobbet til samtalen
Forlaget Linje H 2019, 239 sider – 229 kr.
Forberedelse, forberedelse, forberedelse. Det er vejen til at løftet i bogens lidt poppede titel bliver til virkelighed. Det er faktisk en rigtig god bog. Den falder i fire dele, og alle sider af jobsamtalen bliver belyst med mange og gode eksempler. Nogle af dem lidt vel amerikanske i snittet, men forfatteren gør selv opmærksom på, hvornår noget måske er for meget for en jordnær, jobsøgende dansker.
Der er brugbare eksempler på, hvad forberedelse kan dække over. Research i arbejdspladsens vigtigste karakteristika kan med fordel udvides fra selve jobannoncen til regnskaber, strategipapirer, interviews og brug af databaser. Og hvordan besvarer man upassende spørgsmål om seksualitet, graviditet og politisk ståsted? Det giver bogen også smagsprøver på. Træning er en del af processen. Lad andre lytte til dine svar og bed om sproglige korrektioner, hvis der er brug for det.Bo Skjoldborg
Skriv! Hurtigt og frit
www.powerwriting.dk, 127 sider – 200 kr.
En lille bog om at skrive mere, længere og bedre. Flowskrivning og udsættelse af skrivearbejdet. Overspringshandlinger. Motivation.
Udgangspunktet er forfatterens egne frustrationer, sådan som de blotlægges i indledningen. Ønsket er at styrke mit skriveliv og mine muligheder for at skrive mere og bedre.
Jeg har skimmet teksten, og jeg kedede mig. Beklager. Korte opfordringer i bydeform, billedsprog f.eks. ”slug skrivefrøen”. Citater fra tilfredse læsere eller kursister. Anekdoter. Opfordringen i slutningen af bogen: ”Gå, løb og bevæg dig jævnligt”, fysisk aktivitet styrker din hjerne, virker som det vigtigste budskab for mig.
Cecilie K. Moesby-Jensen (red.)
Diagnoser i myndighedsarbejde
Samfundslitteratur 2019, 251 sider – 298 kr. (vejl.)
Børn og unge, der er diagnosticeret med autismespektrumsforstyrrelser eller ADHD, er i fokus i bogen om myndighedernes arbejde med familierne. Bogen er baseret på forskning og spørgeskemaundersøgelser. Resultaterne af undersøgelserne er nedslående. Forældre til børnene og de unge undlader at søge den støtte, de har krav på, fordi de finder kontakten og samarbejdet med myndighederne konfliktfyldt og belastende. De unge oplevede, at de var sager eller autister i myndighedspersonens øjne frem for borgere, og de efterlyste interesse og engagement hos den enkelte sagsbehandler eller socialrådgiver.
Bogen vil interessere sundhedsplejersker, som arbejder med disse børn og unge. Den er forsynet med et indeks og med litteratur efter hvert kapitel.