Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Leder: Sig først ja efter lønforhandling

Målet er, at vi løbende får hævet sygeplejerskernes løn alle de steder, vi kan.

Sygeplejersken 2019 nr. 12, s. 3

Af:

Grete Christensen, formand

spl13-2017_leder_greteHvordan skaffer vi flere sygeplejersker? Det synes at være et af de hedeste, politiske spørgsmål lige nu. Et andet spørgsmål er dog lige så påtrængende for mange sygeplejersker:

Hvordan skaffer vi bedre løn?

Det er også noget af det, der optager mig allermest – og ikke bare i forbindelse med de centrale overenskomster, der forhandles hvert tredje år. Der er nemlig flere steder, hvor lønkampen skal tages.

Et af stederne er den løn, der forhandles lokalt i forbindelse med jobskifte, og som en forstærket indsats fra DSR skal gøre alle medlemmer mere opmærksomme på.

Vi ved, at jobskifte er en oplagt mulighed for at forhandle ekstra løn. For de sygeplejersker, der gør det, lykkedes det faktisk for halvdelen at få mere i lønningsposen, end arbejdsgiver først havde spillet ud med. Det skal vi blive bedre til at udnytte.

Vi ved dog også, at halvdelen af sygeplejerskerne sagde deres forrige job op, før lønnen i det nye job var forhandlet på plads. Det er ikke nogen god forhandlingsposition. Derfor lyder budskabet, at du skal vente med at sige dit gamle job op, til lønnen i det nye er forhandlet på plads.

Målet er, at vi løbende får hævet sygeplejerskernes løn alle de steder, vi kan. Når det gælder lokalløn, kræver det både noget af os i DSR og af den enkelte sygeplejerske.

Vi har alle en interesse i, at hver enkelt sygeplejerske får så meget i løn som muligt. Kollegaens lønstigning kan nemlig være det, der hiver dig op næste gang, fordi barren, der kan forhandles op imod, er hævet