På mit natbord: Læs alle slags bøger

”Bogen formidler i et lettilgængeligt sprog en fascination og forundring over havet og dets mange mysterier. Sådan ville jeg gerne kunne skrive om mit fagområde."
Kirsten Gotfredsen
Foto: Bo Amstrup

Kirsten Gotfredsen
Konsulent og underviser i rådgivningsvirksomheden Masterclass på Demensområdet.

Hvad læser du lige nu?
”Jeg læser ’Havbogen’ af Morten A. Strøksnes. To venner forsøger i løbet af et år at fange en grønlandshaj fra en lille motorjolle oppe ved Lofoten. I løbet af fortællingen hører vi om mange emner, der er knyttet til havet. F.eks. om de gamle fiskeres erfaringer med at tage bestik af vindretninger, skyformationer og havstrømme, om havbundens fauna, fyrtårne og visse blæksprutters angrebsteknikker.”

Hvordan har den inspireret dig?
”Bogen formidler i et lettilgængeligt sprog en fascination og forundring over havet og dets mange mysterier. Sådan ville jeg gerne kunne skrive om mit fagområde. Skrivestilen er velgørende i modsætning til de mange akademiske tekster, som jeg også skal læse for at være ajour med mit fagområde.”

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”Jeg kender ingen bøger, som alle sygeplejersker burde læse, men jeg synes, det er vigtigt, at sygeplejersker læser bøger. Ikke bare om deres fag, men i ligeså høj grad om den verden, vi lever i. Det kan være poesi, bøger om historie, geografi, samfundsforhold, kaosteori eller tegneserier. Alt, som kan uddybe vores indsigt i og forståelse for verden.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”Josefine Klougarts ’Én af os sover’. Gæt, hvem der mon sov omkring side 21?”

Emneord: 
Litteratur