Forbereder sig til anden bølge

Allerede før smittetallene for alvor begyndte at stige igen, trænede intensivafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus personale til nyt coronaberedskab.
På intensivafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus er man i gang med at træne covid-behandling på dukker.
Foto: Nils Lund

”Vi er på vej ind i anden bølge af corona nu. Første gang nåede vi ikke at forberede os ordentligt. Det har vi forsøgt at gøre nu,” fortæller afdelingssygeplejerske på Intensivafsnittet Brian Skov. 

I uge 42 og 43 har 15 intensivsygeplejersker og 30 sygeplejersker fra andre afsnit og funktioner været igennem et simulationstræningsforløb på et par timer, hvor de har øvet en situation med tre indlagte coronapatienter. 

”Mange af sygeplejerskerne er skræmte ved en ny omgang corona. F.eks. operationssygeplejerskerne, der er vant til noget helt andet. Men planen med simulationstræningen er at prøve at komme usikkerheden i forkøbet og få afmystificeret, hvad det er, de skal. Intensivsygeplejerskerne skal lære at uddelegere, og de andre skal lære at sige fra og bede om hjælp,” siger Brian Skov.

Brug for sygeplejersker

Brian Skov håber, at simulationstræningen kan få sygeplejerskerne til at være mere positivt indstillet på at være i beredskabet. For han har brug for dem.

”Det er vigtigt for mig, at der er nok i beredskab til, at vi kan lave en vagtplan, hvor sygeplejerskerne kan nå at restituere,” understreger han.

Læs reportagen fra simulationstræningen i dette nummer af Sygeplejersken.

Emneord: 
Epidemi