Sygeplejersker nedlagde arbejdet igen

Der var bred opbakning til overenskomststridig arbejds­nedlæggelse, men ikke til en kollektiv jobopsigelse.
Foto: Jens Thaysen/Ritzau Scanpix

På hospitaler landet over nedlagde sygeplejersker arbejdet i en time mandag morgen den 29. november for endnu en gang at gøre opmærksom på urimelige vilkår. Det skete bl.a. på Rigshospitalet såvel som på Sjællands Universitetshospital, Odense Universitetshospital, Regionshospitalerne i Silkeborg og Herning, i Hjørring og på Aarhus Universitetshospitalet (billedet).

Gruppen, der har stået bag efterårets overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, havde ellers bebudet, at det var slut med aktionerne, men så bad statsminister Mette Frederiksen (S) sygeplejerskerne om at yde en ekstra indsats. Det provokerede sygeplejerskerne og denne aktion blev sat i værk. 

Kollektive opsigelser

Sygeplejersken Luca Pristed, som står bag gruppen, der styrer arbejdsnedlæggelserne, har opfordret sygeplejersker til at opsige deres stillinger den 30. november. Men meget tyder på, at den store kollektive masseopsigelse udeblev.
Danske Regioner har lavet en rundspørge blandt de fem regioner, som ikke viser flere opsigelser end normalt. Danske Regioner forventer dog først at have de fuldstændige tal i januar. Det skriver dr.dk.

Dansk Sygeplejeråd tager afstand fra både de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser og kollektive opsigelser.