Unge rullede den sorte løber ud

OBSERVATION: "Stop sundhedssvigt - Unge til kamp for bedre velfærd" viste deres støtte til sygeplejerskerne på trappen til Christiansborg.
Foto: Bax Lindhardt

”En kamp for sygeplejerskerne = En kamp for vores fremtid”.

Ordene, der spærrer for politikernes indgang til Christiansborg, står skrevet på et stort banner, som holdes af to unge studerende fra Krogerup Højskole. Sammen med ca. 30 medstuderende er de denne iskolde decembermorgen mødt op i Rigsdagsgården i indre København, bevæbnet med sorte løbere pyntet med billeder af sygeplejersker, bannere og protestskilte, der i løbet af få minutter dækker det meste af den store granittrappe. 

2021-14-demo-3
Attribution 
Foto: Bax Lindhardt
”Vi er ikke selv sygeplejersker, men vil gerne have et ordentligt sygehusvæsen, når vi bliver gamle, så derfor støtter vi dem og særligt deres ønske om at afskaffe tjenestemandsreformen,” siger 21-årige Therese Holm Kristensen, der er talsperson for ”Stop sundhedssvigt - Unge til kamp for bedre velfærd”. 

SVIGT i glasur

Der går ikke mange minutter, før en politibil ruller ind på pladsen foran de unge. To betjente gør venligt, men bestemt, opmærksom på, at det ikke er tilladt at demonstrere på trappen og beder dem om at flytte sig over til fortovet overfor. 

De studerende bliver stående, og forsøger at give et honninghjerte med ordet ”Svigt” skrevet i glasur til en politiker, der kæmper sig op ad den godt fyldte trappe.

2021-14-demo-6
Attribution 
Foto: Bax Lindhardt

Øjeblikket efter er de to betjente tilbage og denne gang efterkommer de unge ordensmagtens ordrer. 

”Vi fik lavet et fedt statement, og det gik supergodt,” siger en tydeligt tilfreds Therese Holm Kristensen og løfter sit skilt med teksten ”Ligeløn – ikke pigeløn” op, så folketingsbetjenten kan se det fra sin genobrede plads på trappen ind til Christiansborg.

2021-14-demo-4
Attribution 
Foto: Bax Lindhardt

Emneord: 
Løn

Mere om ligeløn