Sygeplejersken
Testen (11/2022): Ernæring redder liv
Test din viden om underernæring.
Sygeplejersken 2022 nr. 11, s. 47
Af:
Maj Siercke, fagredaktør
A. Ernæringsscreening kombineret med små a la carte-retter og samarbejde med diætist
B. Ernæringsscreening, fastlagte menuer og lægefaglig supervision
C. Ernæringsscreening, frit tilgængeligt køkken og samarbejde med pårørende
A. 30 pct. af ældre i plejebolig og i hjemmepleje er i ernæringsrisiko og 30-40 pct. på de medicinske og kirurgiske afdelinger
B. 60 pct. af ældre i plejebolig og i hjemmepleje er i ernæringsrisiko og 20-30 pct. på de medicinske og kirurgiske afdelinger
C. 80 pct. af ældre i plejebolig og i hjemmepleje er i ernæringsrisiko og 40-50 pct. på de medicinske og kirurgiske afdelinger
A. 23 pct.
B. 33 pct.
C. 43 pct.
A. 3-6 måneder efter udskrivelsen
B. 1-3 måneder efter udskrivelsen
C. 6-8 måneder efter udskrivelsen
A.Tallet stiger til 50 pct.
B. Tallet stiger til 70 pct.
C. Tallet stiger til 80 pct.
A. At få flere penge til at prioritere køkkener på de nye supersygehuse
B. At forene stærke kræfter, således at ernæringen for patienter og skrøbelige ældre prioriteres
C. At påbegynde en tidlig målrettet ernæringsindsats i de enkelte kommuner
A. Underernæring koster årligt samfundet tre mia. kr.
B. Underernæring koster årligt samfundet fem mia. kr.
C. Underernæring koster årligt samfundet seks mia. kr.
A. Der er en tendens til at spise mere usundt og springe måltider over
B. Måltiderne er mindre men mere kalorieholdige
C. De daglige måltider er færre, og appetitten er dårligere