På mit natbord: Feministiske perspektiver

"Det er et brag af en bog, der taler lige ind i vores profession. Hvordan hænger det sammen? Hvor kommer det fra?"

Anne Bendix Andersen

Hvad læser du lige nu?
”Journalist Rikke Viemoses bog ’Nu taler jeg’, skrevet som et brev til sin voksne datter.”

Hvordan har den inspireret dig?
”Jeg har i længere tid været optaget af feministiske perspektiver. ’Nu taler jeg’ handler om datterens opvækst og de valg, Rikke Viemose og hendes mand har truffet. Om den strukturelle og kulturelle forskelsbehandling af kvinder og mænd. Den er ind imellem sindssygt provokerende, men det, synes jeg, kun er inspirerende.”  

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”Helt klart Jeanette Varberg og Poul Duedahls ’Den fjerde rytter’ om 10.000 års epidemihistorie. Det er et brag af en bog, der taler lige ind i vores profession. Hvordan hænger det sammen? Hvor kommer det fra? Hvad er det, vi kan forvente i fremtiden i forhold til, hvordan virus opfører sig, og hvordan de epidemiske sygdomme har været en del af vores historie og vores liv.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”Jeg er utrolig glad for lydbogsgenren, for den har fået mig til at læse klassikere, jeg ellers har haft utrolig svært ved at læse. F.eks. Karen Blixens ’Den afrikanske farm’. Den er jo fantastisk, men jeg havde aldrig fået den læst, hvis den ikke var på lydbog.”

Anne Bendix Andersen er sygeplejerske, forskningsansvarlig i Center for Forskning i Klinisk Sygepleje hos VIA University College i Viborg, ekstern lektor på Aarhus Universitet og formand  for Sygeplejeetisk Råd.

Læs også: Anmeldelser i dette nummer

Emneord: 
Litteratur