Skiftedag: Fantastisk at se kvindernes udvikling

"Jeg er eneste sygeplejerske. Så jeg arbejder meget selvstændigt, og det ansvar kan jeg godt lide."
Stine Bech Sørensen, 40 år.

Stine Bech Sørensen, 40 år.

Nyt job: Juni 2021, Reden Aalborg, en del af KFUK’s sociale arbejde, hvor hun hjælper mænd og kvinder i prostitution.
Kom fra: Fem år på Sengeafsnit for Gynækologi og Graviditet, Aalborg Universitetshospital. Før det bl.a. Gastromedicinsk Afdeling og Hæmatologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital.

”Jeg har egentlig altid gået med en drøm om at blive sygeplejerske i lægepraksis og har holdt øje med de job-opslag. Men jeg syntes også, at jeg har manglet erfaring. Pludselig så jeg den her jobannonce. Jeg vidste ikke, der var en Reden i Aalborg, men det lød virkelig spændende. For jeg har altid haft et svagt punkt for udsatte mennesker, og samtidig ville jeg efter 14-15 år på hospital gerne prøve noget andet. Og det her lød meget anderledes end alt det, jeg var vant til. Derfor søgte jeg stillingen.

Brugerne er både kvinder og mænd, som sælger eller har solgt seksuelle ydelser, og så er det udsatte kvinder, der har oplevet vold, overgreb, misbrug eller hjemløshed. Jeg er ansvarlig for vores sundhedsklinik, hvor vi har frivillige læger, og hvor vi bl.a. behandler for kønssygdomme. Desuden sidder jeg i telefonrådgivningen og taler med brugerne om alt fra test af kønssygdomme og graviditet til blærebetændelse og rygproblemer. Her kan jeg trække i forskellige tråde, hvis der f.eks. skal en læge eller psykolog ind over. De, der ikke har lovligt ophold i Danmark, kan kun få hjælp på sygehuset ved akut behov, f.eks. ved uønsket graviditet. 

Jeg er eneste sygeplejerske. Så jeg arbejder meget selvstændigt, og det ansvar kan jeg godt lide. Jeg er også koordinator og ansvarlig for de frivillige i caféen, som er åben et par timer tirsdag og torsdag, hvor vi laver mad til brugerne og tilbyder sociale aktiviteter. I går lavede de hjemmelavede læbepomader og cremer, men vi går f.eks. også i biografen eller spiller banko, og brugerne kan så komme og snakke med mig eller med socialrådgiverne, hvis de har brug for det.

En af de faglige overvejelser, jeg havde i forbindelse med jobskiftet, var den manglende vedligeholdelse af faglig viden og kompetencer. Meget af det, jeg har lært på sygehuset, bruger jeg slet ikke nu. Nu er 90 pct. af sygeplejen kommunikation, og det er heldigvis den del af sygeplejen, jeg altid har tillagt stor betydning i min sygepleje. 

De her kvinder har oplevet svigt på svigt og har derfor utrolig svært ved at stole på mennesker. De tror ikke, at nogen vil dem det godt. Hvis ikke du har omsorg og kan opbygge tillid, kommer du ingen vegne i dette job. Man kan slet ikke forestille sig, hvad de har været udsat for, og deres historier har da også på et tidspunkt holdt mig vågen om natten. Men vi har meget fokus på supervision, så der bliver heldigvis holdt en hånd under os. 

Det er fantastisk at se de her kvinders udvikling. Selvfølgelig er vores mål at få dem ud af prostitution, men når det nu ikke altid lykkes, så er det også bare skønt at se dem få en uddannelse, komme i job og få egen bolig. Det er et utroligt spændende arbejde. Det her er noget helt andet.” 

Savner du inspiration til karrieren?

Hent råd og vejledning om karriere og jobsøgning på dsr.dk Som medlem kan du booke tid til personlig sparring om jobsøgning, efter- og videre-uddannelse eller karriere-muligheder.

Læs mere på dsr.dk/job-og-karriere

Emneord: 
Arbejdsmarked