Sådan tilgår du din LGBT+-patient

Mange LGBT+-patienter oplever fordomme, uvidenhed og berøringsangst i mødet med sundhedsvæsenet. På hjemmesiden www.lgbtsundhed.dk kan du blive klogere på, hvordan du bedst kan tilgå dine LGBT+-patienter.


Tabu, uvidenhed og berøringsangst er med til at skabe barrierer mellem LGBT+-patienter og sundhedspersoner, og det forsøger hjemmesiden www.lgbtsundhed.dk at gøre op med. 

Her kan du som sundhedsperson finde artikler og fagligt materiale, der kan gøre dig klogere på, hvordan du bedst møder din LGBT+-patient. Hjemmesiden er udarbejdet af LGBT+ Danmark i samarbejde med Yngre Læger på foranledning af Sundhedsstyrelsen. Alle artikler er skrevet i samarbejde med og godkendt af fagpersoner. 

Hjemmesiden rummer artikler om alt fra sikker sex til mental sundhed og er målrettet både sundhedsfagligt personale og homoseksuelle, transkønnede og andre seksuelle minoriteter. Målet er at bidrage med viden til begge parter, så mødet mellem LGBT+-patient og sundhedsperson bliver mere tillidsfuldt og velinformeret. 

Forstå ”minoritetsstress”

På siden kan du søge dig rundt i emner som bl.a. kønsidentitet og transition, den gode patientsamtale og pronominer og kaldenavn – hvad vil det f.eks. sige at være nonbinær eller transkønnet? Du kan også læse om, hvorfor ”minoritetsstress” er medvirkende årsag til, at mange LGBT+-patienter er tilbageholdende omkring deres identitet i mødet med sundhedsvæsenet, og hvad du som sundhedsperson kan gøre for at afhjælpe det. 

Hjemmesiden er målrettet læger i almen praksis, men er relevant for alle sundhedspersoner, der ønsker at blive klogere på, hvordan man skaber det bedste møde mellem sundhedsvæsen og LGBT+-patient.  

Læs mere på: www.lgbtsundhed.dk

 

Emneord: 
Sygepleje-patient-forhold