Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Brug for mere og bedre psykiatrisk sygepleje

Dansk Sygeplejeråd arbejder sammen med det Faglige Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker, for en bedre psykiatri til fordel for sygeplejersker, borgere og patienter. Der er blandt andet brug for et løft af den psykiatriske sygepleje.

Flere midler til psykiatrien

Psykiatrien har i mange år været underprioriteret og underfinansieret. Med regeringens 10-årsplan for psykiatrien, bliver der endelig tilført flere midler til området. Men det er afgørende, at de midler bliver brugt, hvor de reelt gør en forskel for patienterne, borgerne og sygeplejerskerne.

Vi mener og arbejder for, at flere for eksempel have specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje, og at der skal ansættes APN-sygeplejersker i psykiatrien.

Dansk Sygeplejeråds psykiatriudspil

10-års plan for psykiatrien

Dansk Sygeplejeråd har udarbejdet et psykiatriudspil. I vores udspil om psykiatrien, peger vi på en række muligheder for, hvad politikerne skal gøre for at give psykiatrien det løft, der er brug for.

10 års plan for psykiatrien
Udspil: Vi kender alle en...
Psykiatriudspil 2017

Sådan bliver du psykiatrisk sygeplejerske

Uddannelsen i psykiatrisk sygepleje er en specialuddannelse. Uddannelsen giver kvalifikation til at varetage psykiatrisk sygepleje i komplekse og uforudsigelige kliniske forløb.