Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Hvilke udfordringer oplever du i sygeplejen, der hvor du kommer fra?

8.109 sygeplejersker fra mere end 130 organisationer mødtes i maj i Barcelona for at udveksle forskningsresultater og diskutere fag, udvikling og globalisering. Vi har talt med otte af dem.

Sygeplejersken 2017 nr. 7, s. 42-43

Af:

Jette Bagh, cand.cur., fagredaktør,

Michael Bech, journalist

Michelle Tolentino 

Tidligere pædiatrisk sygeplejerske, nu administrator, UCLA, USA: "Patientflowet vokser, og patienterne ligger på akutmodtagelsen for længe. Der kommer flere og flere psykiatriske patienter, men der er ikke senge til dem, og sygeplejerskerne er ikke uddannet til at tage sig af dem."

Khanh Luu 

Transplantationssygeplejerske, UCLA, USA: "Vi vil gerne have mere tid til at undervise vores transplantationspatienter og deres familier, så patienten er helt parat til at komme hjem og kan undgå genindlæggelser."

John Sayetabia 

Underviser, Ghana: "Vi bliver stadigvæk ikke hørt af politikerne, vi burde selvfølgelig deltage i udformningen af sundhedspolitikken. Vi mangler desuden rigtig meget udstyr til behandlingen af patienterne."

Mapendo Koya 

Underviser, Schweiz: "Immigration er en udfordring i sygeplejen. Mange mennesker kommer til landet, og sygeplejersker er ikke uddannede til at tage sig af dem. Det forsøger vi at råde bod på nu ved at uddanne vores studerende bedre i migration."

Una V. Reid 

Sygeplejerske, konsulent for WHO, frivillig i ICN, Jamaica: "Vi mangler generelt ressourcer og basalt udstyr på hospitalerne, f.eks. sengetøj. Desuden er vedligeholdelse af udstyr ikke altid op til standard, og det tekniske udstyr er ikke særligt moderne. Sygeplejerskernes løn er lav."

Americana Rodriguez 

Tidligere intensivsygeplejerske, arbejder nu med  distribution af  medicinsk udstyr, Panama: "Sygeplejerskerne har fået nye roller, der er kommet mål for plejen, og vores organisation arbejder for højere løn og for udvikling af kompetencer. Vi er glade for vores arbejde og føler, at det hele går den rigtige vej."

Hsiao-Lu Lee 

Underviser, tidligere traumesygeplejerske, Taiwan:"Vi lider under sygeplejerskemangel, fordi sygeplejersker skal passe familien og derfor ikke magter skifteholdsarbejdet. Desuden er overbelægning et problem, som man forsøger at forebygge. Fokus på løn og arbejdsmiljø vil helt sikkert gavne sygeplejersker og sygeplejen."  

Maria Perez Mateo 

2.-års sygeplejestuderende, Spanien: "I Sevilla, hvor jeg studerer, er der fem sygeplejeskoler og rigtig mange studerende. Det betyder, at der er konkurrence om at få arbejde, når man bliver sygeplejerske. Derfor kan man f.eks. blive nødt til at rejse til Barcelona for at få job. Det koster også penge at studere, for skolen er ikke offentlig, så arbejdet som volontør her på ICN kan finansiere noget af studiet. Undskyld mit engelsk."

 

Læs mere fra ICN-konferencen: