Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

10.000 kr. i bonus

Sygeplejersken 2023 nr. 12

Af:

Helle Lindberg Emarati, Journalist

61431082

For at modtage en bonus skal medarbejderne på afsnittene være fastansat på månedsløn, tiltrådt senest pr. 1. juni 2023 og fortsat være ansat på samme afsnit pr. 1.
december 2023.

Foto Søren Svendsen

Der er henholdsvis 8.000 og 10.000 kr. på vej til sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter på de medicinske sengeafsnit på Region Sjællands sygehuse.

Det ligger fast efter at Dansk Sygeplejeråd og FOA har indgået en aftale med Region Sjælland om fordelingen af i alt ni millioner kroner som fastholdelsesbonus.

Aftalen betyder, at der med decemberlønnen i år vil blive udbetalt en bonus på 10.000 kroner til bl.a. sygeplejersker på medicinske sengeafsnit på Holbæk Sygehus og Nykøbing F. Sygehus. På Sjællands Universitetshospital og Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse udbetales en bonus på 8.000 kroner.

Hensigten er ifølge regionen at holde på personalet på de afdelinger, hvor behovet er størst.

”Alle vores 20.000 medarbejder yder hver dag en stor indsats, men vi har her truffet et valg om at prioritere disse ekstra penge på de medicinske afsnit, der er særligt ramt af problemer. Der, hvor udfordringen er størst, gives størst bonus, og jeg er meget glad for, at vi nu har lavet en aftale med de faglige organisationer,” udtaler regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse.

Forkert at gøre forskel
I Dansk Sygeplejeråd (DSR) er glæden over aftalen knap så stor. Ifølge kredsforkvinde i Kreds Sjælland Anne Marie Holst Sommer havde man nemlig hellere set, at langt flere sygeplejersker fik del i millionerne.

”Det er selvfølgelig godt for de sygeplejersker, der får noget, og vi er også lykkedes med at forhandle mere hjem, end der oprindeligt var lagt op til. Vi har dog i DSR hele tiden ment, at det er forkert, at regionen gør forskel på sygehusene og kun vil prioritere de medicinske sengeafsnit. Der er mange andre steder i regionen, hvor man er lige så hårdt pressede,” siger Anne Marie Holst Sommer.

Hun fortæller, at selvom Dansk Sygeplejeråd sammen med FOA stod fast på, at det var nødvendigt at brede pengene ud til flere, så var regionen ikke villig til at ændre på grundlaget for forhandlingen.

”Jeg mener, regionen skyder sig selv i foden her. Det er dybt frustrerende for sygeplejerskerne på de afdelinger, der forbigås, når de kan se deres kollegaer ovre på den anden side ad gangen får en bonus,” siger Anne Marie Holst Sommer.

Det skønnes, at omkring 1.000 medarbejdere vil få del i bonussen, heraf ca. 800 sygeplejersker.