Sygeplejersken
Diplomat for sygeplejerskeuddannelsen
Sygeplejersken 2002 nr. 9, s. 16
Af:
Katja Bender Sebbelov, journalist
Kendskabet til sygeplejerskeuddannelsen er efter al sandsynlighed blevet bedre blandt Københavns Amts primære plejepersonale. Sygeplejeskolen i Herlev ansatte i august sidste år en uddannelsesambassadør til at orientere sygehjælpere og assistenter om sygeplejerskeuddannelsen og opfordre dem til at læse videre til sygeplejerske. Uddannelsesambassadøren var en studerende på sidste år, og hun har allerede besøgt omkring 10 forskellige arbejdspladser og fortalt om livet som sygeplejestuderende.
Uddannelsesambassadør Anni Christensen har 13 års erfaring som sygehjælper. Hun blev færdiguddannet som sygeplejerske i november sidste år og skal snart overdrage arbejdet til en ny sidsteårsstuderende.
''Mit job som uddannelsesambassadør er at fortælle mennesker, som allerede arbejder i sundhedsvæsenet, om deres mulighed for at læse videre. De er ofte midt i livet, som jeg selv var, da jeg begyndte på sygeplejer-skeuddannelsen. De har forpligtelser og har ikke været på skolebænken i mange år. Det, at vi har den samme baggrund, giver tit en god dialog, når jeg er ude og fortælle,'' siger hun.
Det er sygeplejeskolen i Herlev, der kontakter forskellige arbejdspladser med tilbuddet om at sende en uddannelsesambassadør. Når skolen har truffet en aftale, får Anni Christensen besked og besøger efterfølgende arbejdspladsen. Hun fortæller om uddannelsens opbygning og hovedområder, om klinisk praksis og eksamensforberedelse og ikke mindst om økonomi.
''De studerende kan få SU og har mulighed for at låne, hvis de vil læse videre. Jeg ved, økonomien er det springende punkt for dem, så jeg fortæller, at det er helt almindeligt at tage vagter ved siden af studierne. Mange vil gerne videreuddanne sig, men nogle synes, de er for gamle. Jeg mener ikke, alderen er nogen hindring, og der er faktisk en del ''ældre'' studerende på sygeplejeskolen,'' siger Anni Christensen.