Søstrene i krig II
”Erfaringen er en mester, som ikke overgås af nogen lektioner” M.F. Quesnoy, fransk militærlæge under Krimkrigen
”Erfaringen er en mester, som ikke overgås af nogen lektioner” M.F. Quesnoy, fransk militærlæge under Krimkrigen
”Tre fjerdedele af ulykken i kvinders liv skyldes det faktum, at de udelukker dem selv fra det princip om uddannelse, som skønnes nødvendigt for mænd” Florence Nightingale 1868 (1)
Sygeplejens billeder. Den moderne sygepleje har afsæt i nogle af de store krige i Europa, men krigene har også medvirket til at skabe et broget billede af sygeplejersken - fra den opofrende engel til koketten.
Når De træder ind i sygesalen, forekommer det mig som et syn mellem Frankrig og min mor. En soldat til en Barmhjertig Søster (1)
Alle sygeplejersker skal have ret til at deltage i faglig udvikling, der rækker ud over egen afdeling. Det vil give mulighed for at danne kollegiale netværk på tværs af landet.
Læs anmeldelserne i dette nummer af Sygeplejersken
”Det er vigtigt at få den faglige stolthed tilbage i vores fag. Gå ud og fortæl med varme og stolthed, hvad du laver,” siger forstanderen.
Akut utryghed. Ekstremt voldelige patienter, overbelægning og begyndende personaleflugt fik utrygheden til at brede sig i to lukkede afdelinger i Viborg i løbet af foråret og sommeren. Fagforeningerne gik ind i sagen, og personalet oplever nu, at ledelsen gør en seriøs indsats for at få løst problemerne.
Højt prioriteret. Sygeplejersken har spurgt formanden for amternes social- og psykiatriudvalg, amtsborgmester Orla Hav, Nordjyllands Amt, om amternes indsats mod volden i den lukkede psykiatri.
Mænd efterlyses. Hvis kvinder har lært de rigtige greb og teknikker, er de lige så gode til at kontrollere voldelige patienter som mænd. Sådan er holdningen hos faglige ledere i psykiatrien. Forkert, lyder det fra personale i en række hårdt belastede afdelinger. Der er situationer, hvor det er nødvendigt at bruge kræfter, derfor skal der altid være mænd i vagt.
Ph.d.-afhandling, forsvaret den 20. august 2004
Ubehandlet søvnapnø forhindrer ca. 50.000 danskere i at leve et normalt liv med familie, job og fritidsinteresser. I mange tilfælde er sygdommen årsag til social og familiemæssig deroute.
Det kan være svært at acceptere, at man skal være tilkoblet en maskine hver eneste nat resten af ens liv. Sygeplejen til patienter med søvnapnø rummer bl.a. teknisk ekspertise, indlevelse og et højt informationsniveau.
Nyskabelse. Mangel på kliniske vejledere betød, at en intensiv afdeling var tvunget til at finde på en måde at vejlede studerende, nye sygeplejersker og kursister på. De fandt på et koncept til en sygeplejestuegang, hvor sygeplejeproblemer er i fokus.
Ahaoplevelser. Udviklingssygeplejersker øser ud af deres viden under sygeplejestuegang og gør det tydeligt for nye sygeplejersker, kursister og studerende, hvor sammenhængen er mellem sygeplejeproblemer og den sygepleje, der kan afhjælpe patientens problem.
https://dsr.dk/fag-og-udvikling/sygeplejersken/fagbladet-sygeplejersken/sygeplejersken-2004-35/