Sygeplejersken
Anmeldelser
I dette nummer af Sygeplejersken anmeldes følgende bøger: "Undersøgelsesmetoder", "Hvordan mindsker vi uligheden i sundhed?", "Kolik - en vej gennem gråden" og "Profesesjonsetikk i sjukepleie".
Sygeplejersken 2020 nr. 1, s. 42-44
Relevant bog, men spørg målgruppen til råds undervejs
Kolik - ingen forklaring, og ingen behandling
Ulighed i sundhed - et kollektivt ansvar
Invitation til at tænke langsomt
Senfølgerforeningen i samarbejde med Frederikshavn Kommune
Forebyggelse og håndtering af senfølger
Et pilotprojekt i Frederikshavn kommunes kræftrehabilitering, september 2019
38 sider inkl. litteratur og bilag
Download rapporten på www.cancer.dk > Seneste nyheder > Ny rapport om håndtering af senfølger i Frederikshavn Kommune
Rapporten indeholder anbefalinger, litteratur, citater fra patienter og sundhedspersonale, og den er baseret på et pilotprojekt gennemført på Sæby Sundhedscenter som en overbygning på den eksisterende rehabiliteringsindsats.
Claus Dalby
Hold vægten. Plantemad fra mit grønne køkken
Klematis 2019, 304 sider – 239,95
Bogen er en efterfølger til ”Slank”, Dalbys første kogebog med mange skønne salater og et foto af en pænt stor forfatter, som tabte 40 kg ved at spise grønt og skære ned på vin og søde sager. Han har holdt vægten, hvilket kun lykkes for ca. 5 pct. af dem, der taber sig. Beviset er billedet på bogens forside. Det handler om vaner, fortæller forfatteren, dvs. at opretholde de gode takter, der førte til vægttab i første instans. Bogen indeholder mange opskrifter på salater og varme retter, også med hjemmelavet plantefars og navne hentet fra kødriget. Dvs. bønnebøffer og rødbedebøffer. Desuden er der interview med nogle af de mange producenter af økologiske grønsager, eddiker og olier. God inspiration og branding på samme tid. Det hele er præget af æstetik, og de skønne fotografier giver lyst til at eksperimentere grønt.
My Laub
Lad mig være, forskruet
Gads Forlag 2019, 174 sider – 149,00 kr.
Forfatteren optræder på morgen-tv. Genert deler hun sine kloge og velovervejede eftertanker. I 2016 forsøgte hun at tage sit liv ved at kaste sig ud af en bil på en motorvej, mens hendes mor kørte bilen. Hændelsen blev et vendepunkt, for i kampen for at kunne gå, stå og bruge sine arme, fandt My ud af, hvilken sorg hun havde forvoldt sine nærmeste og traf et valg. My Laub sagde farvel til sin psykiske sygdom, som havde fået næring i voksenpsykiatrien, hvor de unge nærmest smitter hinanden og konkurrerer om de bedste metoder til cutting, vægttab og anden selvskadende virksomhed. Sygeplejersker skal læse bogen netop pga. beskrivelserne af smittekæden på psykiatrisk afdeling. Pårørende kan læse den, fordi bogens anden del er viet beskrivelser af, hvordan det er at være tæt på et psykisk sygt menneske.
My Laub skriver og tegner selv i bogens første del. Del to er skrevet af Christina Wex. En ven, som har talt med andre venner og familiemedlemmer.