Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Ny digital løsning skaber bedre overblik på specialuddannelse 

På intensivafdelingen på Regionshospitalet Randers er en ny digital løsning blevet implementeret for at forbedre kursisternes uddannelsesforløb på specialuddannelsen i intensiv sygepleje. Intensivsygeplejerske og uddannelsesvejleder Githa Stjerne har stået i spidsen for at få specialdesignet et forløb i appen Emento, som har til formål at skabe overblik, overskuelighed og et godt læringsmiljø for kursisterne.

Publiceret: 

20. august 2024

Senest opdateret: 

21. august 2024

Af:

Josephine Stær

Jst@dsr.dk
app emento ghita stjerme

Foto:

Mikkel Berg Pedersen

Intensivsygeplejerske og uddannelsesvejleder Githa Stjerne fik idéen til at anvende en app, fordi hun ønskede at forenkle og strukturere forløbet for kursisterne på specialuddannelsen i intensiv sygepleje i Randers. 

”Appen er med til at sikre et godt læringsmiljø, hvor kursisterne har et godt overblik over deres forløb,” fortæller Githa Stjerne, der har været uddannelsesvejleder på intensivafdelingen på Regionshospitalet Randers siden marts.

Appen Emento bruges nu som en integreret del af specialuddannelsen i intensiv sygepleje i Randers. 

"I stedet for at modtage en strøm af pdf-filer, fysiske papirer og mails fra forskellige personer, ønskede jeg at samle alt ét sted. Det gør det nemmere og mere trygt at starte som ny kursist,” siger hun. 

Githa Stjerne forklarer, at uddannelsesforløbet kan være overvældende for nogle.  

”Der er mange ting, kursisterne skal holde styr på, og jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld,” siger hun.

Holdes i hånden 

Githa Stjerne fortæller, at appen fungerer godt på flere forskellige planer. Alle informationer er samlet, og alt kommunikationen kan foregå på appen. 

”Vores kursister bliver holdt i hånden, og vi får fulgt op på alt det, vi aftaler med dem. Og jeg tror også, at det er med til at give kursisterne noget engagement i deres forløb,” siger hun. 

Anne Bergholt Karlsen der er sygeplejerske og kursist på specialuddannelsen i intensiv sygepleje, har pga. to barsler haft et længere forløb end normalt. Hun har derfor prøvet at være kursist både med og uden appen.  

”Jeg havde allerede organiseret al min information på computeren i mit eget system, men appen gør det muligt at have alt samlet ét sted, hvilket er utroligt praktisk. Jeg tror, det giver nye kursister et bedre overblik fra starten,” siger hun. 

64487824

Uddannelsesvejleder Ghita Stjerne (tv.) og specialestuderende Anne Bergholt Karlsen (th.).

Foto:

Mikkel Berg Pedersen

Skulle der være en ulempe ved app'en, er det, at man får notifikationer på den. Også når man ikke er til undervisning.

”Man kommer jo nemt til at bruge fritid på det, men det ved man også, det kræver, når man er under uddannelse, så det ser jeg ikke som et problem, siger Anne Bergholt Karlsen.

Kommer patienterne til gode 

Githa Stjerne understreger, at man med et godt læringsmiljø sikrer dygtige sygeplejersker, der udfører god sygepleje, som i sidste ende kommer patienterne til gode.  

”For at kunne lære skal man føle sig tryg, set og anerkendt. Det er det, man vokser af,” siger hun og tilføjer: 

”Med appen får vi fokus hen på det rigtige: Fagligheden. Og dermed ikke på alt muligt praktisk, for det praktiske, det kan jeg sætte mig ind i, holde styr på og lægge ind i appen. Men det er ikke nødvendigvis nemt for kursisterne at have læst en hel masse og holde sig opdateret og ajour på det. Jeg vil meget hellere have, at fokus er på noget fagligt,” siger Githa Stjerne.

64487825

Emento

  • Appen Emento indeholder forskellige funktioner, som f.eks. gør det muligt, at Githa Stjerne som uddannelsesvejleder kan lægge både videoer, links, billeder, feedback og meget mere ind, så kursisterne har det samlet et sted.
  • Emento er en app, hvor man kan specialdesigne forløbsguides. Der er flere hospitaler, regioner og kommuner der bruger appen.
  • Githa Stjernes nye tiltag er nomineret til Smartprisen i Region Midtjylland.
sy2-2024_arbejdsliv2.jpg

Foto:

Mikkel Berg Pedersen

Kompetencepleje version 2.0

Hvordan plejer højtspecialiserede sygeplejersker deres viden og skærper deres kompetencer? På bedøvelsesafsnittet på Randers Regionshospital har anæstesisygeplejersker via digitale videnskort, en app og inspiration udefra knækket koden.