Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Sygeplejersker er glade for overbevisende ja, men også klar til at kæmpe videre

De sidste aftaletekster er for længst skrevet, urafstemningen er slut, og resultatet er klar. Ved den ekstraordinære kongres i marts og i tiden efter spurgte Sygeplejersken en række sygeplejersker om deres tanker om aftalen. Nu har vi spurgt dem om deres umiddelbare reaktion på det massive ja til OK24.

Publiceret: 

16. april 2024

Senest opdateret: 

16. april 2024

Af:

Christina Sommer, Josephine Stær

cso@dsr.dk, jst@dsr.dk
IG_240321_ekstraordinær kongres 2024 08.JPG

Foto:

Iben Gad

IMG_8840.JPG

Anne Lindberg (til højre)

Foto:

Anton Kjøller Alexandersen

Anne Lindberg, tillidsrepræsentant og udekørende hjemmesygeplejerske i Vanløse, Brønshøj og Husum i Københavns Kommune

”Det er et ret godt resultat. Jeg tænker, at det er udtryk for, at flertallet trods alt synes, at det er en god aftale. Bare det at stemmeprocenten er så høj, synes jeg, er virkelig positivt.

Jeg er positivt stemt over det, og så glæder det mig bare, at så mange har stemt. Og så tænker jeg da, at min egen lille indsats som tillidsrepræsentant ikke har været helt forgæves.

Blandt de kommunale sygeplejersker er der 10,7 pct, der har stemt nej. Jeg tænker, at der er nogle, der synes, at det var ærgerligt, at trepartsforhandlingerne ikke tilfaldt kommunale sygeplejersker i lige så høj grad som de regionale sygeplejersker.

Men jeg hører også mange sige, at de har fortjent at få lidt ekstra på hospitalerne, fordi de knokler. Og dermed ikke sagt, at vi ikke også fortjener en bid af kagen, fordi vi også påtager os mange opgaver, som tidligere har været på hospitalerne.”

IG_240321_voxpop kongres 2024 28.JPG

Benjamin Lysander Rask

Foto:

Iben Gad

Benjamin Lysander Rask, sygeplejerske, Aarhus Universitetshospital

”Jeg synes, det er overvældende, at så mange har stemt, og at så mange har stemt ja.

Nu glæder jeg mig egentlig bare til at se, at aftalerne bliver udmøntet. Jeg havde forventet et ja, men at det skulle blive så stort både blandt sygeplejerskerne og i Fagbevægelsens Hovedorganisation - det overrasker mig, Ikke en eneste organisation har stemt nej.

Det siger mig, at medlemmerne har kunnet skelne mellem resultaterne fra treparts- og overenskomstforhandlingerne”.

michael_nejsiger.jpg

Michael Langdorf-Jørgensen

Foto:

Privatfoto

Michael Langdorf-Jørgensen, sygeplejerske, Psykiatrisk Center København

”Det er et overbevisende ja. Når man kigger på tallene, har over 50 pct. af de medlemmer, der kan stemme, stemt ja. Det er imponerende, synes jeg, men selve ja’et overrasker mig ikke, da jeg synes, der har kørt en intensiv ja-kampagne lige siden trepartsforhandlingerne sluttede.

Jeg mener ikke, at OK24-resultatet er overbevisende i forhold til udvikling i vores realløn, det er den her trepartsaftale, man har hevet den i land med. Jeg stemte selv nej, men det er et nej til arbejdsgiverne, ikke Dansk Sygeplejeråd.

Jeg stoler på, at vores forkvinde og resten af organisationen fortsætter kampen for bedre løn og for at imødekomme og rumme de mere kritiske medlemmer, som måske ikke har stemt eller stemt nej denne gang.

Vi må simpelthen stå sammen. Jeg er en af de nej-sigere, der er fagforeningsperson helt ind til benet, så uanset resultatet må vi stå sammen og kæmpe videre”.

IG_240321_voxpop

Rikke Boje Witt

Foto:

Iben Gad

Rikke Boje Witt, oversygeplejerske, Odense Universitetshospital

”Det er et meget entydigt resultat, og det er jeg rigtig glad for, så vi ikke bliver splittet mellem staten, regionen og kommunen, men at valgresultatet er meget lige.

Jeg er glad for, at der har været så stor opbakning til at gå ind og stemme og tage stilling til aftalen. Det synes jeg også viser, at der er et stort engagement fra medlemmernes side. Jeg synes, at det er et flot resultat, og selvom alle ikke får det samme, så er der stadig en nogenlunde ens stemmeprocent.

Jeg havde forventet, at de regionale sygeplejersker ville stemme ja, men jeg har været bekymret over, hvad de kommunale sygeplejersker ville stemme, fordi de har fået en mindre del af trepartsmidlerne, og de har derfor ikke fået det samme lønløft, som de regionale sygeplejersker har.

Jeg synes, at det er enormt godt for vores fællesskab i DSR, at vi er sammen om at stemme det her resultat hjem”.