Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Hvordan bliver man fagområdegodkendt?

Er du kvalificeret og har mod på at søge om fagområdegodkendelse i det specialiserede palliative fagområde på C-niveau, kan du finde info om ansøgningsproceduren her.

 

Ansøgningsprocedure

Fagområdegodkendelsen beror på forskellige dele. Der stilles både krav om videreuddannelse, medlemskab af DSR og FSP samt erfaring med specialiseret palliation. Se mere under “Hvem kan ansøge”. Derudover kræves der en 360 grader evaluering fra 4 kolleger samt at ansøger afleverer et skriftligt produkt, hvor der reflekteres over “De 7 roller”.

Det er Det Nationale råd, der varetager vurderingen og bedømmelsen, når den enkelte sygeplejerske ansøger om at blive fagområdegodkendt. Der godkendes løbende ansøgning om Fagområdegodkendelse. Ansøgningen sendes til formanden for det Nationale Råd Birgitte Poulsen på bip@rn.dk

Svar på ansøgningen kan forventes indenfor max 2 måneder. Ved godkendt ansøgning vil du blive spurgt om samtykke til offentliggørelse af dit navn på vores hjemmeside.

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du ligeledes velkommen til at stille dem til Birgitte Poulsen.

 

Ansøgeren indsender:

 

Den skriftlige del må max fylde 16 sider:

  • 2400 anslag pr side inkl. mellemrum
  • 1,5 linjeafstand
  • Skrifttype Verdana
  • Skriftstørrelse minimum 10
  • Alle sider mærkes med navn og CPR-nummer

 

Uddybende beskrivelse af Kompetencebeskrivelsen

Sygeplejersken udfylder skemaet med Kompetencebeskrivelsen ”De 7 roller” og beskriver med egne eksempler fra praksis, underbygget med teoretiske overvejelser, hvordan kompetencerne er erhvervet og udviklet. Sygeplejersken skal desuden vise sin kritiske tilgang og egne refleksioner.

Indholdet i ovenstående er individuelt og skal omfatte kvalificering af viden, færdigheder og holdninger, således at de målrettes kompetencerne indenfor ”De 7 roller”. 

Se her for inspiration til udfyldelse af Kompetencebeskrivelse ”De 7 roller” samt læs mere i DMCG-pals ”Anbefalinger til kompetencer for sygeplejersker i den palliative indsats”.

Ovenstående dokumentation med navn og fødselsdato på alle sider sendes elektronisk til Det Nationale Råds formand Birgitte Poulsen på bip@rn.dk

 

Uddybende beskrivelse af 360 graders evaluering

Sygeplejersken skal have udarbejdet fire 360 graders evalueringer. Den nærmeste leder uddeler og indsamler evalueringerne. Se brev til lederen her. Lederen udfylder en evaluering og udpeger desuden tre tværfaglige samarbejdspartnere heraf mindst én sygeplejerske, der skal have et tæt fagligt samarbejde med ansøgeren. 360 graders evalueringen behandles fortroligt. Alle 4 skemaer udfyldes elektronisk med ansøgerens navn samt navn og titel på repræsentanten for det tværfaglige team. Skemaerne indsendes som dokumentation.

 

Ikke godkendte ansøgere

Ansøgere, som ikke umiddelbart kan godkendes, får en skriftlig begrundelse.