Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Skærmen bliver en del af plejen!

Flere og flere kommuner arbejder i hjemmeplejen eller hjemmesygeplejen på at kunne erstatte nogle af de fysiske besøg og i stedet tilbyde opkald via smartphone, tablet eller webcam.

plejeskærm

FORKANT juli23:
Nyheds-analysemediet Momentum
, der udgives af KL, har lavet en rundspørgeanalyse blandt landets kommuner for at undersøge udviklingen med brug af smartphone, tablet eller webcam som en del af hjemmeplejen eller hjemmesygeplejen.

Analysen viser, at andelen af kommuner, der angiver, at de har taget skærme i brug eller er i gang med at implementere skærmbesøg i hjemme- eller sygeplejen, er steget fra 33 procent i 2020 til 63 procent i 2022.

Der er altså tale om næsten en fordobling. Og en udvikling der viser, at hovedparten af landets 98 kommuner nu er i gang med den nye måde at udføre en del af hjemmeplejen eller hjemmesygeplejen.

Sisse Marie Welling (F), fungerende formand for KL’s Sundheds- og Ældreudvalg, siger til KLs Momentum, at hun glæder sig over, at flere og flere kommuner forsøger at gøre skærmbesøg til en del af deres service i hjemme- og sygeplejen.

”Der er et stort potentiale i at få udbredt disse løsninger, så dem, der har mod på det, kan få lov til at bruge det. Det kan ikke bruges i alle situationer, men der hvor det er muligt, ved vi, at skærmbesøg er populært blandt brugerne, da det blandt andet får den ældre til at føle sig mere tryg og selvstændig, ligesom det giver mulighed for at bevare noget privatliv i eget hjem. Og når det samtidig kan være med til at afhjælpe og spare personalet tid, er det jo rigtig godt for alle," siger Sisse Marie Welling til KLs Momentum.

Læs hele historien og tilhørende analyse fra Momentum her!